Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ia in discutie joi memoriul Laurei Codruta Kovesi, notele transmise de coordonatorul si membrii echipei care a facut controlul la DNA, dar si punctul de vedere al conducerii Inspectiei Judiciare, scrie Agerpres.

Memoriul depus la CSM de procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, se refera la faptul ca nu si-a putut prezenta punctul de vedere in timpul controlului efectuat de Inspectia Judiciara (IJ), au declarat marti, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit surselor, una dintre nemultumirile exprimate de Laura Codruta Kovesi a fost legata de faptul ca inspectorii judiciari nu au ascultat si punctele de vedere ale procurorilor cu functii de conducere din cadrul DNA, fiind audiati, in schimb, procurori care intre timp au fost indepartati din institutie. In opinia sefei DNA, o abordare echidistanta ar fi impus ascultarea ambelor parti de catre echipa de control.

Tot joi va fi analizata si nota transmisa de inspectorul Elena Radescu, coordonatorul echipei care a facut controlul la DNA, in care acuza, potrivit unor informatii aparute in presa, o persoana din conducerea IJ de imixtiuni de natura a perturba activitatea institutiei verificate iar pe doua colege - de lipsa de tact. De asemenea, vor fi analizate o nota transmisa de ea si alte doua colege din echipa de control care ii sustin punctul de vedere si una, de ceilalti membri ai echipei care a efectuat verificarile la DNA.

'Toate aceste note privesc aspecte legate de modul in care a fost efectuata respectiva actiune de control', a precizat purtatorul de cuvant al CSM, Stefan Lucaciuc.

Sectia pentru procurori va discuta si memoriul transmis de DNA, care se refera la aceeasi actiune de control. Exista, de asemenea, si un punct de vedere al inspectorului-sef al IJ pe tema procesului-verbal ce contine concluziile preliminare ale verificarilor efectuate.

Cu privire la toate memoriile depuse, Directia Legislatie, Documentare si Contencios a intocmit o nota consultativa care va fi dezbatuta in sedinta de joi, a precizat, pentru AGERPRES, Stefan Lucaciuc.