Un roman stabilit in urma cu 20 de ani in Belgia, Daniel Bucaciuc, a doborat recordul mondial pentru cel mai scump porumbel din lume, scrie presa belgiana.

"Mr Fantastic", un porumbel albastru din Dilbeek, a fost cumparat cu 500.000 de euro de un chinez, potrivit sudinfo.be.

Precedentul record era detinut de Golden Prince, care a fost cumparat cu 360.000 de euro in martie 2017. In 21 august, recordul a fost doborat de Daniel Bucaciuc, in varsta de 41 de ani, la o vanzare prin licitatie.

Porumbelul, nascut in 2015, a castigat locul doi la un concurs, dupa un zbor de 664,902 km.

"Eu am cunostinte foarte multe printre campionii Belgiei, noi facem schimburi, imperechem. Nu am trait de pe porumbei, eu fac asta de placere. Eu oricum o sa continui, nu ma pot opri. Sunt foarte multumit pentru ca sunt roman si sunt intr-o tara straina si am reusit sa bat recordul in Belgia, unde aici, pentru este ceva... cum sunt lalelele pentru olandezi, asa sunt porumbeii pentru belgieni. E o elita foarte renumita, sunt foarte multi columbofili, foarte multi bani se fac pe chestia asta cu porumbeii. Nu-i prima oara, am mai castigat mai multe concursuri, dar niciodata asa mult", a declarat romanul, pentru suceavanews.ro.