Dosarul accidentului rutier produs in localitatea Fundata, judetul Brasov, in care au fost implicate o autospeciala MAI condusa de un politist din Bran si o motoclicleta a fost preluat de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov, potrivit unui comunicat de presa transmis marti de parchet, citeaza News.ro.

"Cauza a fost preluata de la Parchetul de pe langa Judecatoria Zarnesti pentru inlaturarea oricaror suspiciuni de partialitate in efectuarea anchetei, avand in vedere afirmatiile facute in spatiul public de prim-procurorul acestei unitati de parchet cu privire la vinovatia politistului implicat in accident", au anuntat procurorii.

Accidentul s-a produs dupa o urmarire de peste zece kilometri a doi motociclisti care nu au oprit la semnalele politistilor. Unul dintre ei a fost ranit.

"Din actele de cercetare efectuate pana in prezent s-a stabilit ca in data de 20 august 2017, in jurul orei 18.00, pe DN 73, pe raza localitatii Fundata, judetul Brasov, o autospeciala Dacia Logan, la volanul careia se afla un politist din cadrul Politiei Statiunii Bran, intr-o curba deosebit de periculoasa la stanga, a intrat in coliziune cu o motocicleta marca Suzuki, care circula in fata sa si in acelasi sens, provocand caderea motocicletei si vatamarea corporala a conducatorului acesteia. Urmarirea penala se efectueaza de un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov", se arata in comunicat.

Un motociclist a fost lovit, duminica, de o masina de Politie si a fost ranit la picior, dupa ce a fost urmarit zece kilometri de catre politisti pana in localitatea brasoveana Fundata din cauza ca a refuzat sa opreasca la somatiile acestora. Parchetul de pe langa Judecatoria Zanesti a deschis un dosar penal in acest caz pentru vatamare corporala din culpa.

Potrivit politistilor, totul a inceput in statiunea Bran cand doi motociclisti au fost vazuti de un echipaj de Politie dupa ce au savarsit mai multe contraventii.