Doi copii - unul de 12 ani din Braila si celalalt de 10 ani din Vrancea, sunt cautati de pompieri, joi, in raurile Buzau si Siret, unde ar fi mers la scaldat miercuri dupa-amiaza, informeaza News.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila, Stefan Stoian, joi dimineata, trei scafandri fac cautari in raul Buzau, folosind o barca pneumatica.

Din primele date reiese ca un copil de 12 ani, care s-ar fi aflat la rude in vacanta, ar fi mers miercuri la scaldat impreuna cu mai multi prieteni, ar fi intrat in apa, iar dupa cateva minute nu a mai fost vazut.

Conform purtatorului de cuvant al IPJ Braila, Laura Dan, in cauza s-a intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa.

Tot joi dimineata, pompierii si politistii din Vrancea cauta un copil de 10 ani in raul Siret. In zona intervin doua echipaje cu doua barci pneumatice, un echipaj de politie si jandarmi.

Sesizarea privind disparitia copilului de 10 ani a fost fost facuta miercuri seara de catre mama copilului care le-a spus politistilor ca minorul a plecat de acasa la ora 16.30 si nu a mai revenit. El nu ar fi avut permisiunea sa mearga la scaldat, a sustinut femeia.

Cautarile au inceput miercuri seara, in jurul orei 22.00. Un echipaj cu barca a cautat copilul pana cand din cauza intunericului s-a dispus incetarea operatiunii. Cautarile au fost reluate joi dimineata.

Potrivit unor surse locale, hainele copilului au fost gasite pe malul Siretului.