Copaci doborati de furtuna, acoperisuri de bloc smulse de vantul puternic, gospodarii inundate si avarii la sistemele de alimentare cu energie electrica, este bilantul ultimelor ore in urma fenomenelor meteorologice periculoase inregistrate in ultimele ore in sase judete, potrivit news.ro.

Astfel, potrivit unui bilant al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, in ultimele ore in urma fenomenelor meteorologice periculoase manifestate sub forma de vijelii, fulgere si precipitatii abundente, s-au inregistrat pagube in judetele Bistrita-Nasaud, Sibiu, Hunedoara, Mures, Harghita si Neamt.

Astfel, in judetul Bistrita-Nasaud, vantul puternic a avariat acoperisul unei locuinte, iar doi copaci au fost doborati de vant, in localitatile Lechinta, Budusi si Herina, iar in judetul Sibiu o gospodarie a fost afectata de ploi, fara insa a pune in pericol viata proprietarilor, iar o parte din acoperisul unei case a fost lovita de fulger, in municipiul Sibiu.

Din cauza ploilor abundente, in municipiul Petrosani, din judetul Hunedoara, a refulat canalizarea, in timp ce in judetul Mures vantul puternic a smuls un acoperis de bloc care, in cadere, a provocat avarierea acoperisului unei locuinte din apropiere, in Reghin.

Potrivit aceluiasi bilant al IGSU, in Miercurea Ciuc, Santimbru si Reghin, din judetul Harghita, un subsol a fost inundat din cauza ploilor abundente, iar doi copaci au fost doborati de vant si un acoperis de bloc a fost avariat.

In judetul Neamt, au fost inundate sapte curti, iar doi copaci au fost doborati de vant, in municipiul Piatra Neamt si in localitatea Alexandru cel Bun.

In ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica, au fost semnalate avarii in localitatea Mustoaia, din judetul Alba, echipe specializate fiind in teren pentru remedierea situatiei in cel mai scurt timp.

Unitatile operative ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta raman mobilizate pentru a interveni la solicitarile cetatenilor si autoritatilor din zonele aflate sub incidenta codurilor portocaliu si galben.