Jandarmii montani din cadrul postului de ordine publica montana Azuga au aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 1.000 de lei unei companii de transport, dupa ce au depistat un camion al acesteia cu material lemnos, ce nu avea toti arborii marcati cu amprenta dispozitivului dreptunghiular, noteaza Agerpres.

"In data de 8 mai, jandarmii montani din cadrul postului de ordine publica montana Azuga au depistat, la intersectia drumului forestier Valea Azugii cu drumul forestier Limbasel, un camion cu remorca, apartinand SC Pintuia Impex SRL, ce transporta material lemnos pentru Holzindustrie Schweighofer, fara a avea toti arborii marcati cu amprenta dispozitivului dreptunghiular", potrivit Inspectoratului Judetean de Jandarmi Prahova.

Sursa citata mentioneaza ca jandarmii au aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 pentru transportul de la locul de recoltare a materialelor lemnoase nemarcate cu amprenta dispozitivului dreptunghiular prevazut de normele privind circulatia materialelor lemnoase in vigoare.

Reactia Holzindustrie Schweighofer:

"In cazul de fata, in privinta transportului B 116 TMD, inainte ca presa sa semnaleze cazul, in timpul verificarilor efectuate la poarta fabricii de cherestea de la Reci s-a constatat ca pe unii dintre busteni nu era vizibil marcajul cu ciocanul dreptunghiular. Bustenii au fost descarcati, transportul a fost depozitat separat si verificat. Aceasta incarcatura nu va fi procesata pana ce situatia nu va fi clarificata, iar daca se constata nereguli, nu va fi procesat deloc.

Aceasta decizie este dictata de politica "toleranta zero" a companiei fata de transporturile care ridica suspiciuni. In toate aceste cazuri, Holzindustrie Schweighofer coopereaza indeaproape cu autoritatile.

Subliniem ca bustenii au provenienta legala, dovedita cu documentele cerute de legislatie. Transportatorul a fost amendat doar pentru ca marcajele nu erau vizibile corespunzator. De aceea incarcatura nu a fost confiscata si nu s-au luat alte masuri. Soferul camionului a declarat ca nu a semnat procesul verbal si va ataca amenda in instanta. "