Medicii de la Institutul Clinic de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala se confrunta zilnic cu 50 de pacienti care au fost muscati de capuse, numarul lor crescand in ultima luna. Alexandru Vladimirescu, cercetaror la Institutul Cantacuzino atrage atentia ca primavara este sezonul in care capusele au activitate maxima si ca de aceea trebuie luate masuri urgent pentru distrugerea lor, pentru ca pot transmite boli grave, potrivit news.ro.

Potrivit unor statistici ale Institutului "Matei Bals" obtinute de News.ro, de aproape o luna, la camera de garda a spitalului s-au prezentat zilnic oameni muscati de capuse. In ultima saptamana sunt cam 50 de cazuri pe zi. Din fericire, pana acum nu a fost inregistrat niciun caz de Boala Lyme", arata statisticile.

La randul lui, cercetator stiintific gradul l, Alexandru Vladimirescu de la Institutul Cantacuzino, Laboratorul de entolologie medicala, a declarat pentru News.ro ca "a venit anotimpul capuselor".

"A venit anotimpul capuselor. De fapt, in ceea ce priveste comportamentul capuselor sunt doua maxime de activitate: una este acum, primavara, care este si cea mai intensa si care incepe in martie si se termina in iunie, a doua, toamna, in septembrie-noiembrie, dar care este mai redusa ca intensitate", a explicat Vladimirescu.