Copilul de un an si opt luni scos din put s-a trezit dupa detubare, a plans, dar in continuare respira greu si are masca de oxigen, starea acestuia ramanand critica pana cand se vor rezolva problemele respiratorii. Un neurolog il va consulta vineri, iar in functie de rezultat, probabil va fi completat tratamentul care ii este administrat, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului "Grigore Alexandrescu' din Capitala, Raluca Alexandru, citat de news.ro.

"Vestea buna este ca a putut fi detubat in cursul serii de joi, asta inseamna ca a raspuns tratamentului aplicat. Pulmonar, nu putem sa spunem ca este foarte bine, are inca probleme respiratorii, dar respira spotant, cu masca de oxigen, s-a trezit, a plans, priveste", a spus Raluca Alexandru.

Medicul a adaugat ca vineri va fi consultat de un neurolog, iar in functie de rezultat, va fi ajustat tratamentul copilului.

"Sa speram ca dupa consultul neurologic vom avea un rezultat pozitiv. Faptul ca a raspuns in cateva zile este foarte bine, sa speram ca va merge in continuare spre bine, dar nu putem spune ca este in afara oricarui pericol, el este in continuare supravegheat in Terapie Intensiva", a precizat medicul.

Raluca Alexandru a mai spus ca starea critica se mentine pana cand copilul va fi mai bine pulmonar, pentru ca are probleme respiratorii, respira greu, se aud anumite sunete in respiratie.

Baietelul este spitalizat in sectia de Terapie Intensiva a Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitala, unde a fost tinut pe aparate pentru ca plamanul in care sunt germeni sa isi revina sub tratament cu antibiotic.

Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu', Dan Enescu, a declarat, joi, pentru News.ro, ca baietelul este un caz extrem de grav, fara precedent, cu risc de infectie pulmonara, care ar putea cauza decesul, cu afectarea grava a pielii din cauza frigului si a umezelii, pentru ca a stat mai bine de 10 ore cu jumatate de corp in apa.

"Este un caz foarte delicat. Numai Dumnezeu stie cum a stat el acolo. Va dati seama, aproape 11 ore intr-un put ingust, in frig, cu jumatate din corp in apa, inghitind apa despre care nu stim nimic, ma refer la calitatea acesteia. Mi-as dori si eu, din toata inima, sa spun copil salvat, asa cum am spus de zeci de mii de ori in cazul copiilor cu arsuri grave, carora nimeni nu le mai dadea nicio sansa, poate nici chiar stiinta. Noi, doctorii, facem tot ceea ce este necesar intr-un caz fara precedent", a spus profesorul Dan Enescu.

Medicul a adaugat ca, de multe ori, organismul copiilor a reactionat peste asteptari in situatii grave precum arsurile, dar la copilul scos din put, peste suferinta pulmonara grava, cu risc de infectie masiva, care ar putea cauza decesul, pielea sensibila a micutului a fost afectata grav de frig si umezeala.

Copilul a cazut, marti, in putul din curtea casei din localitatea Balta Sarata, judetul Teleorman si a ramas blocat la aproximativ 16 metri adancime, fiind scos dupa zece ore de catre echipele de interventie. Dupa ce i-au acordat ingrijiri medicale la fata locului, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD si transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.