Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a raspuns, joi, criticilor potrivit carora trebuia sa delege un procuror pentru verificarea procurorului general si a sefei DNA, sustinand ca a actionat in limitele legii, potrivit News.ro. "Nu m-am uitat aseara la televizor. Va asigur ca sunt proceduri diferite, iar eu mi-am exercitat competentele legale si constitutionale", a spus Tudorel Toader joi, inainte de sedinta Consiliului Superior al Magistraturii.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

Miercuri, in cadrul unei declaratii de presa, dupa finalizarea raportului privind activitatea celor doi procurori sefi, Tudorel Toader a anuntat ca in acest moment nu este oportuna revocarea procurorului general, Augustin Lazar, si a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Potrivit articolului 69 alineatul 1 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, ministrul Justitiei, cand considera necesar, din proprie initiativa sau la cererea Consiliului Superior al Magistraturii, exercita controlul asupra procurorilor, prin procurori anume desemnati de procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie sau, dupa caz, de procurorul-sef al DNA, de procurorul-sef al DIICOT ori de ministrul Justitiei.

De asemenea, potrivit alineatului 2 al articolului 69, controlul consta in verificarea eficientei manageriale, a modului in care procurorii isi indeplinesc atributiile de serviciu si in care se desfasoara raporturile de serviciu cu justitiabilii si cu celelalte persoane implicate in lucrarile de competenta parchetelor. Controlul nu poate viza masurile dispuse de procuror in cursul urmaririi penale si solutiile adoptate.