Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a declarat marti, la Alexandria, ca in acest moment organizarea unui referendum nu reprezinta o prioritate pentru statul roman, ea adaugand ca intaietate ar trebui sa aiba in prezent respectarea promisiunilor facute de membrii actualului Guvern in campania electorala, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Referendumul din 2012 a costat foarte mult. Din punctul meu de vedere sunt alte prioritati, este o analiza pe care trebuie sa o faca mai multi factori si avem in momentul acesta, zic eu, prioritate, sa aplicam masurile pe care noi ni le-am asumat prin programul de guvernare, dar este o situatie care trebuie analizata", a declarat Carmen Dan, dupa ceremonia organizata la Alexandria cu ocazia zilei de 24 Ianuarie, intrebata de presa daca in prezent s-a facut un calcul estimativ cu privire la costul unui referendum.

Klaus Iohannis a declansat procedura privind "organizarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la urmatoarea problema de interes national: Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice", informeaza marti Cotroceniul.