Vremea se va incalzi in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in nord-est. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in regiunile nordice, estice si centrale, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Joi

In tara, cerul va fi variabil, cu innorari temporare in regiunile nordice, estice si centrale. Va ploua slab, local in Moldova, iar noaptea, izolat, posibil si in Maramures, nordul Dobrogei si al Munteniei.

In zona montana, in special a Carpatilor Orientali, pe arii restranse, vor fi precipitatii slabe, mai ales sub forma de ninsoare. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, unde pe creste va fi tare, dar si in sud-est si cu totul izolat in rest.

Temperaturile maxime vor avea valori de la -4...-3 grade in estul Transilvaniei, pana in jurul a 8 grade in vestul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse intre -13 grade in depresiuni si 3 grade in nord-est. Dimineata si noaptea, pe arii restranse, va fi ceata asociata cu depunere de chiciura.

In Bucuresti, vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 4 grade, iar cea minima va fi de -3...-1 grad.

Vineri

Vremea va continua sa se incalzeasca si, mai ales in regiunile extracarpatice, valorile termice vor fi mai ridicate decat mediile multianuale specifice acestei perioade. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 3 si 13 grade, iar cele minime intre -5 si 5 grade, izolat mai scazute in Transilvania.

Cerul va fi mai mult noros in Moldova, estul Transilvaniei si Maramures si va prezenta innorari temporare in celelalte regiuni. Vor fi precipitatii slabe, pe arii restranse, sub forma de ploaie in regiunile nordice, estice si sud-estice si mai ales sub forma de lapovita si ninsoare la munte.

Cu totul izolat vor mai fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, indeosebi pe creste, dar temporar si pe arii restranse, si in sudul si in estul tarii. Pe spatii mici, in zonele joase de relief, va fi ceata.