Barbatul din Galati filmat, sambata seara, in timp ce isi asmutea cainele sa atace o pisica la intrarea intr-un magazin din oras a fost identificat, luni, de politisti si este cercetat pentru ucidere a animalelor cu intentie si fara drept, informeaza News.ro.

"Politistii s-au sesizat in urma imaginilor care au aparut pe internet si au identificat un barbat care este cercetat pentru ucidere a animalelor cu intentie si fara drept. Daca va fi gasit vinovat, el risca intre trei luni si un an de inchisoare sau amenda ori interzicerea dreptului de a avea animale pe o perioada de cinci ani", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Galati, Andreea Rogojina.

Reprezentanti ai Politiei au afirmat ca barbatul respectiv a fost sanctionat de politistii locali in repetate randuri pentru consumarea de bauturi alcoolice in spatiul public neautorizat, tulburarea linistii publice si provocare de scandal si amenintari cu acte de violenta. De asemenea, el ar fi savarsit doua fapte cu caracter penal, respectiv detinere de etnobotanice si "distrugerea unor elemente de semnalizare pentru blocarea traficului rutier, aflate pe domeniul public".

Purtatorul de cuvant al Politiei Locale Galati, Aurelia Bogatu Matei, a declarat duminica seara, pentru News.ro, ca politistii locali s-au autosesizat dupa ce pe internet au aparut imagini cu un barbat care isi asmutea cainele, un Pitbull, asupra unei pisici aflate in fata unui magazin.

In imaginile de pe camerele de supraveghere ale magazinului [Atentie, imagini ce va pot afecta!] apare un barbat care tine in lesa un Pitbull, animalul fiind insa fara botnita, si pe care, la intrarea in supermarket, il asmute asupra unei pisici pe care acesta o sfasie. Ulterior, vanzatoarele din magazin au declarat ca pisica era blanda si ca o hraneau adesea.

Desi oameni aflati in magazin au incercat sa intervina pentru a opri animalul sa omoare pisica, acestia nu au avut succes si l-au apostrofat dur pe stapanul cainelui, care, dupa incident, a parasit zona respectiva.