Meteorologii au emis, miercuri dimineata, atentionari cod galben de ceata pentru judetele Alba, Cluj, Bistrita-Nasaud, Salaj si Harghita, unde vizibilitatea este izolat sub 50 de metri, centrul Infotrafic anuntand ca se circula in conditii de ceata pe Autostrada A1 Sibiu-Deva, precum si pe DN 13 si DN 15, transmite News.ro.

Pe Autostrada A1 Sibiu - Deva, traficul rutier se desfasoara, miercuri dimineata, in conditii de ceata, intre kilometrii 309 - 369 (Sebes - Soimus), vizibilitatea fiind sub 50 de metri, potrivit Infotrafic.

Este ceata si in judetul Mures, pe DN13 si DN15, iar vizibilitatea este intre 50 si 80 de metri. Totodata, politistii le atrag atentia si soferilor din Harghita sa circule prudent, deoarece si acolo se semnaleaza fenomentul, care variaza ca densitate.

Politistii le recomanda soferilor sa circule cu viteza adaptata conditiilor de drum, sa mareasca distanta in mers, intre autovehicule, sa nu faca depasiri riscante, iar cand vizibilitatea este foarte scazuta sa foloseasca luminile de ceata impreuna cu cele de intalnire. De asemenea, daca soseaua este acoperita cu zapada, polei, gheata sau mazga, sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa utilizeze, cu precadere, frana de motor.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionari cod galben de ceata pentru judetele Alba, Cluj, Salaj, Bistrita-Nasaud si Harghita, unde vizibilitatea scade local sub 200 de metri, iar izolat, sub 50 de metri

Avertizarea pentru Cluj, Salaj, Bistrita-Nasaud si Harghita este valabila pana la ora 8.00, in timp ce in judetul Alba iese din vigoare la ora 10.00.