Jozsef Birtalan a fost eliberat din functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), printr-o decizie a premierului Dacian Ciolos, informeaza Agerpres.

Conform deciziei, Cristian Vasile Bitea, vicepresedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, exercita atributiile presedintelui ANFP pana la numirea presedintelui institutiei, conform legii.

Decizia premierului Ciolos a fost luata avand in vedere o propunere a vicepremierului Vasile Dincu, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, fiind publicata miercuri in Monitorul Oficial.

Tot miercuri a fost publicata in Monitorul Oficial si decizia premierului Dacian Ciolos privind eliberarea lui Adrian Sanda din functia de secretar de stat al Secretariatului de stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989.

Potrivit deciziei, subsecretarul de stat Octav Bjoza exercita atributiile secretarului de stat al Secretariatului pana la numirea conducatorului institutiei, in conditiile legii.