Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov (SABIF) are, vineri seara, la Arena Nationala, o desfasurare de forte fara precedent, fiind peste 70 de medici, asistenti si voluntari mobilizati la ambulante, la cele sapte cabinete medicale si pe stadion. La cabinetul destinat suporterilor polonezi este cea mai mare aglomeratie, a declarat managerul SABIF, dr. Alis Grasu, citata de News.ro.

"Avem 57 de voluntari, zece medici si sapte asistenti medicali, toti adusi de acasa in tura suplimentara pentru a nu afecta activitatea medicala din Bucuresti. Echipajele sunt repartizate pe ambulante, la cele sapte cabinete medicale, dar si in echipele mobile pregatite sa intervina rapid. Cabinetele medicale sunt destul de aglomerate. In cabinete avem cate un medic si doi voluntari", a explicat managerul SABIF, dr. Alis Grasu.

De asemenea, patru echipe SABIF sunt mobilizate sa intervina cu minicar-uri.

Activitatea medicala pe stadion este continua. In prima repriza au fost 14 cazuri medicale, unul necesitand internare pentru o suspiciune de suferinta coronariana.

"Un suporter roman cu sindrom coronarian a fost transportat la Spitalul Sf Pantelimon. Au fost 14 interventii din toata patologia, suferinte toracice, traumatism, intoxicatie cu gaz, traumatism din cauza unei petarde", a mai spus managerul SABIF