Autoritatile din New York si Los Angeles si-au exprimat joi speranta ca presedintele ales Donald Trump nu isi va respecta promisiunile de campanie, potrivit carora va ingheta fondurile federale pentru asa-numitele "orase sanctuar" care ajuta oamenii care se afla ilegal in tara, relateaza Reuters, citat de News.ro.

New York si Los Angeles, cele mai mari orase din tara, si-au limitat mult cooperarea cu Serviciul de Imigratie care incearca sa gaseasca si sa expulzeze imigrantii ilegali din tara.

Mai exact, cele doua orase nu primesc in inchisori imigranti ilegali numai in vederea expulzarii, daca acestia nu au comis nicio infractiune. La inceputul campaniei sale, republicanul a anuntat ca vrea sa expulzeze 11 milioane de imigranti ilegali din SUA si ca nu va mai oferi fonduri federale oraselor sanctuar. Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a spus intr-o conferinta de presa organizata joi ca metropola va apara in continuare imigrantii ilegali.

"Nu vom sacrifica jumatate de milion de oameni care traiesc intre noi, care fac parte din comunitatea noastra (...). Nu vom distruge familii", a spus de Blasio, referindu-se la numarul estimativ al imigrantilor ilegali din oras.

De Blasio a admis ca amenintarea lui Trump de a ingheta finantarea federala este "periculoasa", dar considera ca este prea devreme de spus daca presedintele ales isi va respecta propunerile.

La Los Angeles, o purtatoare de cuvant a primarului Eric Garcetti si-a exprimat, de asemenea, speranta ca orasul va primi in continuare finantare federala.