19 persoane ranite in urma accidentului produs sambata dimineata pe Autostrada Soarelui sunt internate in continuare in spitale din Bucuresti si Calarasi, au anuntat reprezentantii Ministerului Sanatatii, potrivit Mediafax.

Accident in lant pe Autostrada SoareluiFoto: Agerpres

Patru oameni sunt internati la Spitalul Elias, cate trei raniti primesc in continuare ingrijiri medicale in spitalele Pantelimon, Floreasca, Bagdasar-Arseni si Sfantul Ioan, alte doua victime sunt internate la Spitalul Universitar, iar o persoana primeste ingrijiri de la medicii de la Spitalul Calarasi.

Din primele cercetari, a rezultat ca principalele cauze ale accidentului in lant au fost viteza neadaptata conditiilor meteo si nepastrarea distantei corespunzatoare fata de autovehicului din fata.

Parchetul din Calarasi a preluat dosarul penal deschis in cazul acestui accident, iar incadrarea este de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, urmand ca in urma anchetei procurorii sa stabileasca persoana sau persoanele care se fac vinovate de producerea coliziunii.

In carambolul produs sambata dimineata, la kilometrul 67 al Autostrazii Soarelui, pe sensul de mers catre Constanta, patru persoane si-au pierdut viata, 36 au fost ranite, iar 33 de vehicule au fost avariate, acesta fiind considerat cel mai grav accident rutier, din punct de vedere al numarului masinilor implicate, care a avut loc in Romania.