Ministrul Transporturilor, Sorin Petru Buse, a anuntat joi seara, in urma unei vizite la Arad, ca aeroportul din municipul Arad va fi preluat de la Consiliul Judetean si va fuziona cu cel din Timisoara, procedurile fiind incepute in acest sens, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul Transporturilor, Sorin Petru Buse, a vizitat mai multe obiective de infrastructura din Arad, impreuna cu reprezentantii Primariei si ai Consiliului Judetean, anuntand cateva investitii.

Sorin Petru Buse a spus ca doua pasaje de pe centura orasului parte din DN7, unde lucrarile au fost abandonate in 2012, vor fi reluate. Unul dintre pasaje va fi finalizat in regie proprie de Compania Nationala de Investitii Rutiere, pana in primavara, iar lucrarile la al doilea vor fi licitate, urmand sa fie incheiate pana la sfarsitul anului viitor.

De asemenea, ministrul a anuntat ca a predat autoritatilor aradene studiul de fezabilitate pentru realizarea centurii de sud a orasului, proiect in care vor fi parteneri Consiliul Judetean, Primaria Arad, Primaria Vladimirescu si Primaria Fantanele. Autoritatile vor accesa fonduri europene pentru constructia noii sosele ocolitoare a municipiului, care va face legatura intre autostrada A1 Arad - Timisoara si DN7 Arad-Deva.

"CNIR preda studiul de fezabilitate pentru centura de sud a Aradului, care va fi primul oras din Romania care va avea un inel de centura complet", a spus ministrul, in timp ce primarul Gheorghe Falca a adaugat ca orasul are acum 75% din inel realizat.

Ministrul a anuntat, cu aceasta ocazie, fuziunea aeroportului din Arad cu cel din Timisoara.

Aerogara aradeana a fost modernizta cu doua milioane de euro, iar in ultimii ani au mai fost refacute pista si sistemul de balizaj, insa din primavara anului 2015 nu mai exista curse de pasageri.

"Aeorportul din Arad este o investitie foarte frumoasa, care acum nu este valorificata. Vom prelua acest aeroport (de la Consiliul Judetean - n.r.) la minister si vom realiza sinergie cu aeroportul din Timisoara", a spus ministrul.

"Pentru Aeroportul Arad s-a decis inceperea procedurilor de fuziune cu Aeroportul Timisoara pentru dezvoltarea unui aeroport regional in subordinea Ministerului Transporturilor", a adaugat Falca.