Premierul Dacian Ciolos a afirmat, joi, ca isi da seama ca in aceasta perioada va fi tinta "a tot felul de informatii", seful Guvernului precizand insa ca va ramane in continuare "clar, direct, onest si deschis", transmite Agerpres.

Dacian CiolosFoto: Guvernul Romaniei

"Imi dau seama ca, in aceasta perioada, persoana mea si imaginea mea vor fi tinta a tot felul de informatii. Eu am fost si o sa raman in continuare clar, direct, onest si deschis. N-am nimic de ascuns si sper sa n-aiba nici altii de ascuns sau sa nu incerce altii sa ascunda anumite lucruri scotand anumite tipuri de informatii", a declarat Ciolos la Palatul Victoria.

Intrebat daca i se pare o coincidenta ca informatiile privind indemnizatia pe care o primeste in calitate de fost comisar european au aparut dupa ce a fost asumat de PNL ca viitor premier, Ciolos a raspuns: "Nimic nu e coincidenta (...) si (...) nici nu e o problema".

Ciolos a explicat joi ca indemnizatia pe care o primeste de la Comisia Europeana este acordata fiecarui fost comisar european iar aceasta suma se regaseste in declaratiile sale de avere.

Precizarile prim-ministrului vin dupa ce in presa au aparut informatii conform carora Ciolos ar mai primi un salariu de la Bruxelles in timp ce exercita functia de premier al Romaniei.

"Am vazut si eu lucrurile acestea prezentate ca si o noutate soc, surpriza. Eu lucrurile acestea, daca tineti minte si va uitati in declaratiile de avere ale mele din trecut, am spus inca de cand am terminat mandatul ca exista aceasta indemnizatie pentru toti fostii comisari europeni, o indemnizatie de tranzitie care dureaza trei ani dupa mandat, care se acorda pentru ca exista si niste restrictii profesionale pentru fostii comisari. Ea se acorda automat, fara nicio obligatie din partea persoanelor respective fata de CE", a afirmat premierul, la Palatul Victoria.

El a precizat ca valoarea indemnizatiei este "ceva mai mult de jumatate din salariul net de comisar".

Ciolos a explicat ca indemnizatia i se acorda pe o perioada de trei ani, in intervalul noiembrie 2014 - 2017.

"Totul a fost facut transparent. Nu sunt bani care vin de la firme private care sa aiba contracte cu Guvernul, bani care sa vina din partea altora care au anumite interese la Guvern. Sunt bani care vin de la o institutie publica si care vin pe baza unui regulament european, care nu au nicio legatura cu responsabilitatea pe care o am in momentul de fata", a afirmat prim-ministrul.

Ciolos a precizat totodata ca nu are nicio obligatie fata de Comisia Europeana si ca a avut pozitii ferm exprimate atunci cand au fost lucruri de criticat.