Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Arges a dispus declansarea unor anchete disciplinare la o scoala din comuna Recea, in conditiile in care saptamana trecuta o eleva de noua ani a ajuns la spital cu dubla fractura la picior dupa ce un dulap a cazut peste ea in clasa, Inspectoratul afland despre acest incident dupa trei zile, relateaza News.ro.

Un invatator de la o scoala din comuna argeseana Recea si directorul unitatii de invatamant sunt cercetati disciplinar dupa ce, saptamana trecuta, o eleva in varsta de noua ani a ajuns la spital cu fractura la picior, fata fiind ranita de un dulap care a cazut peste ea in clasa.

Incidentul a avut loc in 25 octombrie, cand un dulap care nu era prins in perete a cazut peste eleva, provocandu-i o dubla fractura la gamba. Imediat dupa incident, reprezentantii unitatii de invatamant au sunat la 112, iar fata a fost preluata de un echipaj medical, ulterior fiind transportata la Spitalul "Marie Curie" din Capitala, unde a fost operata.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Arges, Dumitru Tudosoiu, a declarat, marti, pentru News.ro, ca reprezentantii institutiei au aflat despre acest incident la trei zile de la producerea acestuia si au dispus mai multe masuri.

Marti, conducerea ISJ a dispus constituirea a doua comisii de disciplina, una care sa il cerceteze pe invatator, iar cealalta care sa vizeze activitatea directorului unitatii de invatamant.

Potrivit lui Dumitru Tudosoiu, prima comisie de disciplina va fi formata din reprezentanti ai scolii si va trebui sa stabileasca daca invatatorul, care avea si rolul de coordonator al scolii, a luat toate masurile necesare intr-o astfel de situatie.

A doua comisie, care il va cerceta pe directorul unitatii de invatamant, este mixta, formata din reprezentanti ai scolii si ai Inspectoratului Scolar. Aceasta comisie va verifica masurile luate de director atat in unitatea de invatamant cu persoanlitate juridica, cat si in structurile acesteia, pentru a se asigura ca elevii nu sunt in pericol si ca mobilierul este prins in pereti.

"Saptamana aceasta si saptamana viitoare cele doua comisii vor face verificari, dupa care vor prezenta concluziile in acest caz", a spus seful ISJ Arges.

Eleva de noua ani este internata in prezent in spitalul din Bucuresti si va avea nevoie de mai multe saptamani de recuperare, in urma interventiei chirurgicale la care a fost supusa.