Politia Locala a Municipiului Bucuresti anunta, joi, ca a sactionat un fals calugar, poreclit Margica, de trei ori in cele sase zile de cand dureaza pelerinajul de la Patriarhie, prima data cand a vandut icoanele unui comerciant fara sa ii dea banii, a doua oara cand a impartit manifeste impotriva lui Arsenie Boca si a treia oara cand, de hramul Sfantului Dimitrie, a tinut o slujba paralela in piateta de langa Patriarhie, potrivit news.ro.

"Il cheama Sorin P., are 41 de ani si, de curand, si-a ales un hobby: sa faca pe calugarul. E cunoscut la fiesice pelerinaj ca 'preotu' cu feisbucu'' - vinde icoane cu Maica Domnului pe spatele carora si-a inscris adresa sa virtuala", explica reprezentantii Politiei Locale a Municipiului Bucuresti.

Potrivit agentilor, in cele sase zile ale pelerinajului de la Patriarhie, Sorin P., poreclit Margica, a fost sanctionat de trei ori.

"Prima data, ᅡMargicaᅡ a fost gasit de agentii Politiei Locale a Municipiului Bucuresti si de cei ai Patrulei Calare tocmai cand isi propovaduia marfa in mijlocul targului cu obiecte de cult, aflat in Parcul Unirii. Ca la balci, falsul preot striga ca are icoane la reducere. Doar ca marfa nu era a sa, ci a unui comerciant care, cu incredere, il lasase pe ᅡmonahul de la Constantaᅡ sa-i pazeasca standul. Asa ca 'Margica' se apucase sa-i vanda marfa la pret redus. Cand a fost reperat, 'Margica' a uitat si sa-i dea banii castigati pana atunci proprietarului uimit ca respectivul calugar nu avea nicio treaba cu viata de ᅡobste manastireascaᅡ", arata reprezentantii Politiei Locale.

Ei mai precizeaza ca Sorin P. nu a putut sa justifice de ce era imbracat in rasa si sutana. In plus, Margica vanduse deja unor enoriasi iconite de hartie pe spatele carora se afla inscrisa adresa sa virtuala.

"A doua oara, falsul calugar a fost prins cand, la randul pelerinilor, impartea, pe bani, manifeste anti Arsenie Boca. In paralel, Sorin P. isi desfasura si principala sa activitate: cerea bani enoriasilor, de mila. Straiele bisericesti si mina de cuvios i-au facut pe multi credinciosi sa-i dea bani de pomana. Apelarea la mila publicului, mai ales ca a fost facuta in port preotesc - pe care nu avea niciun drept sa il poarte -, a fost sanctionata cu avertisment, dupa ce agentii locali l-au scos pe barbat din zona pelerinilor", mentioneaza Politia Locala a Municipiului Bucuresti.

A treia oara, falsul calugar Margica a fost sanctionat pentru tulburarea linistii publice, cand a tinut o slujba paralela, in apropierea Patriarhiei.

"In fine, chiar de hramul Sfantului Dimitrie, 'Margica' a hotarat sa tina un fel de slujba paralela. Chiar in piateta de langa Patriarhie, falsul calugar a inceput sa propovaduiasca o dogma personala, reusind sa-i tulbure atat pe pelerini, cat si pe unii prelati aflati la slujba. Dupa ce si-a strigat ᅡinvataturaᅡ, pe motiv ca o 'inalta fata bisericeasca' l-a urmarit ca sa-l ia la bataie, falsul monah a rupt-o la fuga la vederea agentilor locali din cadrul Serviciului Interventii", mai arata politistii locali.

Ei precizeaza ca Margica ar fi avut, totusi, candva, o legatura cu Biserica.

"Conform manastirii din judetul Constanta, unde ᅡMargicaᅡ sustinea ca a fost calugarit, impostorul a fost dat afara de aproape un an. Mai mult, Sorin P. este acuzat de monahii de la Constanta de vagabondaj si de activitati ilicite", sustin agentii.

Politia Locala a Municipiului Bucuresti mai informeaza ca, la pelerinajul de la Patriarhie, agentii au mai depistat inca doua persoane care - neavand nicio legatura cu Biserica Ortodoxa Romana - purtau sau aveau asupra lor haine sau obiecte de cult pe care le foloseau in scopul de a face profit.