Omul de afaceri Adrian Sarbu a venit, joi, la Parchetul instantei supreme pentru a fi audiat, in calitate de martor, in dosarul Mineriadei, informeaza News.ro.

Adrian SarbuFoto: Mediafax

Adrian Sarbu a ajuns in jurul orei 9.20 la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, surse judiciare declarand ca a fost citat de procurori pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul Mineriadei.

Omul de afaceri va da declaratii in fata anchetatorilor despre perioada in care a fost consilier personal al premierului Petre Roman si a fost responsabil de comunicare in Guvern.

Sursele citate au precizat ca procurorii Parchetului instantei supreme au citat mai multe persoane pentru a fi audiate in acest dosar, in care ancheta ar putea fi incheiata pana la sfarsitul acestui an.

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, si-a exprimat, pe 21 septembrie, optimismul ca pana spre sfarsitul anului 2016 dosarul Mineriadei va fi finalizat.

''Cu prioritate se desfasoara activitatile in cadrul Dosarului Mineriadei si in continuare s-a efectuat, de asemenea, o echipa investigativa care se ocupa de Dosarul Revolutiei, pentru ca si el sa fie clarificat intr-un termen rezonabil", spunea atunci Augustin Lazar.

El a precizat ca unul dintre dosare este cel Mineriadei, ''care este in curs si care este mai avansat'', si celalalt este Dosarul Revolutiei, ''in care s-a reluat ancheta".

Cu o zi inainte, presedintele Klaus Iohannis declarase, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii Asociatiei 21 Decembrie 1989, ca sunt necesare decizii clare si rapide in cauzele Revolutiei si Mineriadei, afirmand ca acestea reprezinta o "restanta majora" a Justitiei.