UPDATE Programul "Casa Verde" reincepe luni. Mii de oameni stau la cozi, unii de trei zile, ca sa prinda fonduri. Care este situatia la sediile agentiilor de mediu din tara

de Carla Dinu     HotNews.ro
Luni, 10 octombrie 2016, 8:29 Actualitate | Esenţial

Programul "Casa Verde" prin care persoanele fizice si juridice primesc bani de la stat pentru instalarea de panouri solare este reluat luni dupa cinci ani de pauza. In mai multe judete din tara oamenii s-au asezat la cozi in fata Agentiilor de Mediu sa fie siguri ca prind finantare.

Finantarile nerambursabile date de stat in programul "Casa Verde" difera in functie de tipul instalatiei si pot ajunge la 3.000 de lei pentru montarea de panouri solare nepresurizate, 6.000 de lei pentru montarea de panouri solare presurizate si 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura, explica News.ro.

Covasna

Peste 230 de persoane din judetul Covasna s-au inscris pe o lista cu numere de ordine pentru a obtine finantare prin Programul 'Casa Verde', primele persoane prezentandu-se inca de duminica noaptea in fata sediului Agentiei Judetene de Protectie a Mediului (APM) pentru a-si rezerva un loc in fata. 

Directorul institutiei, Gheorghe Neagu, a declarat pentru Agerpres ca judetului Covasna i-a fost alocat un buget de aproape 630.000 de lei, iar conform estimarilor sale, suma nu va acoperi numarul cererilor depuse.

'Oamenii s-au organizat, au facut o lista, unii au stat toata noaptea in fata sediului Agentiei, desi a fost foarte frig - au fost minus patru grade azi noapte la Sfantu Gheorghe - au dormit in masini (...) La ora asta, curtea e plina de oameni, i-am lasat in curte ca sa nu bulverseze strada. Preluam dosarele, primul venit, primul servit, prelucram cam 12 dosare pe ora (...)', a declarat Gheorghe Neagu. 

Alba

Peste doua sute de persoane se afla luni dimineata in fata sediului Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Alba pentru a-si depune dosarele in vederea obtinerii de fonduri prin programul Casa Verde. 

Multi dintre cei care asteapta la coada intinsa pe cateva zeci de metri au venit inca de duminica seara si au intocmit liste de asteptare. Pentru a face fata temperaturilor scazute, unele persoane si-au adus termosuri cu ceai cald sau cafea, precum si scaune pliante si paturi. Altii s-au incalzit peste noapte in masini. 

Directorul APM Alba, Nicolae Pienar, a declarat ca s-a tinut cont de lista intocmita de catre potentialii beneficiari, fiind preluate cate trei dosare odata. Potrivit acestuia, se lucreaza cu doua porturi de introducere a datelor, numarul angajatilor care se ocupa de preluarea si prelucrarea dosarelor fiind de patru. 

In ceea ce priveste bugetul alocat judetului Alba pentru Casa Verde, acesta este in jur de un milion de lei, a mentionat Nicolae Pienar. 

Tulcea

Circa 100 de persoane figureaza, luni dimineata, pe lista intocmita ad hoc de cei care asteapta in fata Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Tulcea. Potrivit directorului APM Tulcea, Mirela Raicu, majoritatea persoanelor cu care a discutat luni dimineata solicita sprijin pentru instalarea panourilor solare. 

Pana in jurul orei 10.00, pe lista cu persoanele care doresc sa se inscrie in programul "Casa Verde" figurau circa 100 de persoane. Suma alocata judetului Tulcea prin programul guvernamental 'Casa Verde' este de 635.385 lei. 

Botosani

Cateva sute de persoane stau la rand, luni dimineata, in fata Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Botosani pentru a depune dosarele in vederea obtinerii finantarii in cadrul proiectului Casa Verde, transmite Agerpres.

Solicitantii s-au adunat in fata APM de duminica dupa-amiaza, ei intocmind o lista de ordine. Potrivit directorului AM, Eugen Mateciuc, pe lista s-au inscris peste 250 de persoane. 

Plafonul alocat judetului Botosani este de 1,2 milioane de lei, ceea ce inseamna ca numarul beneficiarilor de finantari in cadrul proiectului Casa Verde poate fi de aproximativ 200. 

"Prelucram cam zece dosare pe ora si speram ca, in trei zile, sa procesam toate cererile", a afirmat Mateciuc. 

Buzau

 Peste 300 de persoane au facut 'o noapte' alba in fata Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Buzau pentru a prinde un loc in programul Casa Verde. 

'Oamenii s-au asezat la coada inca de duminica dimineata, sunt peste 300 de persoane pe lista de asteptare, iar numarul de dosare care ar putea sa fie aprobate este de aproximativ 200', a declarat pentru Agerpres directorul APM Buzau, Mirela Marin. 

Potrivit sursei citate, ritmul de inscriere este numai sase-sapte dosare pe ora. 

Valcea

Aproximativ 200 de valceni au stat la coada, incepand de duminica noaptea, in fata sediului Agentiei Judetene de Protectia Mediului (APM) pentru a-si depune dosarele in cadrul programului Casa Verde, institutia eliberand, pana in prezent, aproximativ 170 de bonuri de ordine. 

Directorul AJPM Valcea, Alin Voicescu, a declarat ca "plafonul pentru judetul Valcea este de 1.108.000 lei si ca in acesta s-ar putea incadra intre 150 si 200 de solicitati, in functie de instalatiile pentru care opteaza, panouri solare sau pompe de caldura". 

Dosarele se pot depune pana pe 24 octombrie, dar multi dintre cei interesati se tem ca fondurile alocate pentru Valcea se vor epuiza rapid. 

Arges

Cateva sute de persoane asteapta, luni, sa depuna dosarele de finantare prin programul "Casa Verde" la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Arges. 

Primii potentiali beneficiari s-au asezat la rand inca de sambata, iar in cursul zilei de duminica au inceput sa se inscrie pe liste de asteptare. Potrivit reprezentantilor APM Arges, listele contineau, luni dimineata, peste 400 de nume. 

Pentru reducerea timpului de asteptare, conducerea APM Arges a decis ca ghiseele sa fie deschise cu o ora mai devreme.

Pentru judetul Arges, s-au alocat, in cadrul programului "Casa Verde", peste 1,8 milioane de lei, bani care ar urma sa fie impartiti intre aproximativ 300 de beneficiari. 

Brasov

Peste 200 de persoane se afla luni, in fata sediului Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Brasov, in vederea inscrierii in Programul Casa Verde - persoane fizice. 

"Judetului Brasov i-a fost alocata suma de 1.637.690 milioane de lei, ceea ce inseamna inscrierea a 260 de dosare, la o medie calculata de 6000 de lei de persoana. La epuizarea sumei aferente sesiunii alocate judetului Brasov, nu se mai primesc cereri de finantare. In intervalul orar 8.00-9.30 am inscris un numar de 11 persoane in aplicatia online pusa la dispozitie de Ministerul Mediului. Deocamdata, aceasta aplicatie functioneaza fara sincope", a precizat  Elena Bucur, purtator de cuvant al APM Brasov. 

Hunedoara

Aproape 300 de persoane asteptau luni dimineata la sediul din Deva al Agentiei pentru Protectia Mediului Hunedoara pentru a-si depune dosarele.

Pentru a fi siguri ca se vor numara printre cei care vor beneficia de sumele alocate prin program, o parte dintre solicitanti s-au asezat la rand inca de duminica. 

Judetul Hunedoara are alocate fonduri nerambursabile in valoare de 1,24 milioane lei pentru acest program, in cazul persoanelor fizice, a declarat, pentru Agerpres, directorul executiv al APM Hunedoara, Georgeta Barabas. 

Functionarii APM Hunedoara au oferit luni dimineata bonuri de ordine pentru cei care asteapta sa-si depuna dosarele.

Galati

Aproximativ 200 de persoane asteapta, luni dimineata, la coada, la Agentia pentru Protectia Mediului ( Galati, pentru a-si depune dosarele. Oamenii s-au prezentat la sediul APM Galati inca de la primele ore ale diminetii si s-au inscris pe liste de asteptare. "

Sunt multi cei interesati; de la primele ore, sunt cam 200 de persoane. Am inceput sa procesam si dosarele", a declarat directorul APM Galati, Carmen Sandu. 

Ea a precizat ca, in perioada 10 - 24 octombrie, galatenii pot depune dosare de finantare nerambursabila la APM Galati in cadrul programului ,,Casa Verde", suma alocata judetului Galati fiind de 1.598.777 lei. 

Mures

Peste 100 de persoane s-au asezat la coada, luni de dimineata, la sediul Agentiei de Protectia Mediului (APM) Mures, pentru a depune dosarele pentru Programul 'Casa Verde', unii oameni stand la rand inca de duminica seara pentru a fi siguri ca le va fi acceptat dosarul, a declarat, pentru Agerpres, Danut Stefanescu, seful institutiei. 

'Am fost oarecum surprinsi de numarul mare de persoane, mi s-a spus ca unii stau la rand inca de aseara, am inceput preluarea dosarelor si am constatat ca acestea, pana in acest moment, sunt in regula. Din cele 60 de milioane de lei alocate la nivel national, judetului Mures i-a fost alocata suma de 1,6 milioane de lei, din care se pot finanta intre 280 si 300 de dosare', a spus Stefanescu. 

Neamt

Aproape 300 de persoane se aflau, luni dimineata, in fata Agentiei de Protectie a Mediului Neamt, pentru a depune dosare de finantare in cadrul programului 'Casa verde'. 

Cei mai multi s-au asezat la rand duminica, unii asteptand in cursul noptii in masini, altii afara, pe scaune, desi temperatura aerului a scazut sub zero grade Celsius. 

Directorul APM Neamt, Iulian Jugan, a declarat, pentru Agerpres, ca angajatii institutiei verifica din timp dosarele celor care stau la rand pentru ca oamenii, pana ajung la ghisee, sa isi completeze corect actele. 

'Numarul de solicitanti pentru acest program este destul de mare, randul s-a format inca de duminica, de la pranz. Noi am luat toate masurile ca fluxul sa decurga corespunzator, am instalat pe postul de preluare a dosarelor 3 persoane, fata de 2 cat ni s-a solicitat de la centru, pentru a veni in sprijinul solicitantilor. De asemenea, avem un grup de colegi din APM care sprijina solicitantii pentru refacerea unor eventuale documente care nu sunt conforme cu procedura. Ma refer la cereri care, conform procedurii, trebuie sa fie tehnoredactate iar unele persoane vin cu ele completate de mana si trebuie refacute', a declarat Iulian Jugan, directorul APM Neamt. 

Prahova

Peste o suta de persoane se afla, luni dimineata, la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Prahova in vederea depunerii dosarelor pentru obtinerea de fonduri prin programul Casa Verde, conducerea APM dispunand, in acest context, inceperea programului de lucru mai devreme. 

Directorul APM Prahova, Florin Diaconu, a declarat, pentru AGERPRES, ca oamenii au inceput sa vina la sediul agentiei in jurul orei 6.00 dimineata, iar pana in prezent, numarul celor care asteapta sa depuna documentele pentru programul Casa Verde a ajuns la aproximativ 120. 

In aceste conditii, conducerea APM a dispus ca programul de lucru, care in mod normal incepe la ora 9.00, sa inceapa cu circa o jumatate de ora mai devreme. 

Salaj

Circa 160 de persoane se aflau, luni dimineata, la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Salaj, pentru a depune dosare in cadrul programului Casa Verde, unele dintre ele asteptand inca din dimineata zilei de duminica. 

Potrivit directorului APM Salaj, Aurica Grec, primele persoane care asteptau deschiderea sesiunii de depunere a dosarelor pentru Casa Verde au sosit in fata sediului institutiei inca din dimineata zilei de duminica, fiind creata o lista de asteptare cu 160 de persoane. 

Locuitorii judetului Salaj care doresc sa acceseze programul Casa Verde, ce finanteaza instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, au la dispozitie suma de aproape 670.000 de lei.

Sibiu

Aproximativ 200 de sibieni au asteptat la coada, toata noaptea, in fata sediului Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului (APM), ca sa isi inregistreze primii dosarele pentru programul "Casa Verde", a declarat luni, pentru Agerpres, directorul institutiei, Stelian Naicu. 

Potrivit acestuia, daca ar cere fiecare cate 6.000 de lei de la stat, toti cei 200 de sibieni care au asteptat toata noaptea ar putea primi acesti bani. Banii se dau in ordinea depunerii dosarelor. 

"Din cate am inteles eu, ar fi cam 200 de persoane (la coada n.r.). Daca ar merge toata lumea cu suma de 6.000 de lei de decontat, ar ajunge la 190-200 de persoane. In judetul Sibiu suma alocata pentru "Casa Verde" este in jur de 1,8 milioane lei", a explicat directorul APM Sibiu. 

El a mai precizat ca unii sibieni cer cel putin 3.000 de lei, altii 8.000. 

Teleorman

Aproximativ 200 de persoane se afla luni, inca de la primele ore ale diminetii, la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Teleorman pentru a depune dosare in cadrul programului Casa Verde. 

Potrivit purtatorului de cuvant al APM, Roxana Mitroi, in fata sediului sunt prezenti si reprezentanti ai Politiei Locale pentru a interveni in cazul unor eventuale incidente. Inregistrarea unui dosar dureaza aproximativ 20 de minute, a mentionat sursa citata. 

Bugetul alocat Programului Casa Verde - beneficiari persoane fizice, pentru judetul Teleorman, este de 1.133.475 lei. 

Vaslui

Aproximativ 150 de persoane au stat, in noaptea de duminica spre luni, la rand, in fata sediului Agentiei de Protectie a Mediului (APM) Vaslui, pentru a depune dosare in cadrul Programului Casa Verde. 

Potrivit directorului institutiei, Madalina Nistor, oamenii s-au asezat la rand inca de la ora 2.00 pentru a fi siguri ca vor depune printre primii dosarele, astfel incat sa poata beneficia de finantare in cadrul programului. 

'Ne bucuram de interesul vasluienilor pentru acest program. In ciuda temperaturilor foarte scazute, oamenii au stat la rand inca de la ora 2.00. De dimineata au fost date deja 130 de numere de ordine pentru persoanele care au stat la rand si mai sunt doritori', a declarat directorul APM Vaslui, Madalina Nistor. 

La nivelul judetului Vaslui, a fost alocata suma de aproximativ 2.000.000 de lei pentru programul Casa Verde. 

In Mehedinti, sute de oameni s-au asezat la coada inca de vineri. Au dormit in frig sau au stat la rand cu schimbul ca sa poata primi bani pentru panouri solare, potrivit TVR. 

In judetul Dolj, circa 300 de dosare vor primi finantare, conform sumelor alocate, asa ca oamenii s-au grabit sa se inscrie pe liste de asteptare.

Aproximativ o suta de persoane s-au asezat la coada, luni dimineata, in fata sediului Agentiei pentru Protectia Mediului Ploiesti pentru a depune dosare in vederea accesarii de fonduri prin programul "Casa Verde", oamenii venind cu cateva ore inainte de inceperea programului cu publicul al institutiei.

Cei care vor finantare prin programul Casa Verde pot depune dosarul la Agentiile de Mediu pana pe 24 octombrie. Bugetul alocat pentru intreaga tara este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populatiei si 34 de milioane persoanelor juridice.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. De ce nu, să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

10975 vizualizari

 • 0 (6 voturi)    
  Tipic romanesc,se sta la cozi cte 2-3 zile (Luni, 10 octombrie 2016, 8:52)

  xrogo [utilizator]

  fara nici o noima!
  • +1 (3 voturi)    
   asta e scopul programului guvernului (Luni, 10 octombrie 2016, 10:00)

   tropotaru [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   sa se bata oamenii intre ei, sa se dusmaneasca, sa uite de escrocheriile celor care-i conduc.
  • +3 (5 voturi)    
   mda (Luni, 10 octombrie 2016, 10:07)

   SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   adevaru ca nu este nicio noima in faptul ca poti sa-ti imbunatatesti traiul la casa prin panouri solare gratis

   iar in cazul pompelor de caldura care incep de la 16.000 lei poti beneficia de 50% reducere prin acest program

   nicio noima indeed... kek

   si eu caut sa-mi pun o pompa de caldura si sa scap de centrala pe gaz, unde tarifele sunt la liber de la anu`, adica stabileste fiecare ce vrea, eventual pot face un cartel, si sa ridice pretul la 5 lei pe metru cub... ca doar cine sa-i controleze ? ANPC-ul ?
  • +2 (2 voturi)    
   si mai rau.. (Luni, 10 octombrie 2016, 11:19)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   tipic romanesc, sistemul "primul venit, primul servit". daca ai un buget limitat, ar fi de bun simt sa il acorzi celor care au nevoie, acolo unde impactul va fi cel mai mare, nu sa dai banii primului care se aseaza la coada.
   oare nu se poate organiza o perioada de n saptamani de depunare de dosare urmata de o perioada de evaluare/odonare a prioritatilor, la fel ca in toate programele cu fonduri europene?
   • 0 (0 voturi)    
    sau asa (Luni, 10 octombrie 2016, 14:56)

    VladSnow [anonim] i-a raspuns lui pehash

    Sau macar o tragere la sorti. Asa procedeaza firmele mari cand au conferinte si numarul de locuri este limitat.
 • 0 (0 voturi)    
  Am fost sa depun dosarul la Agentia de Mediu Bacau (Luni, 10 octombrie 2016, 9:53)

  liberlamunte [utilizator]

  Coada IMENSA la acest program. Era foarte bine daca autoritatile anticipau așteptarea oamenilor si daca acest program ar fi fost derulat in fiecare an asa cum se face cu programul RABLA. Din pacate nu s-a respectat deloc Ordinul Ministrului Mediului cu privire la depunerea dosarului. „Art. 14. - Depunerea dosarului de finanţare alin (1) - Dosarul de finanţare se va depune personal, legat, paginat şi opisat, într-un singur exemplar, în plic, la agenţia judeţeană pentru protecţia mediului pe raza căreia domiciliază solicitantul şi se va înregistra într-un registru special pentru acest program, doar în cazul în care dosarul de finanţare cuprinde toate documentele potrivit fişei conformităţii administrative. Nu se pot depune modificări şi completări ulterioare înregistrării la agenţia judeţeană pentru protecţia mediului. ” S-a lasat lista sub supravegherea directorului care nu îl interesa ce se intampla si o persoana inregistra si câte 20 de nume o data iar majoritatea nu aveau dosarele făcute si nici nu aveau vreun document la ei. Sigur se va ajunge la haos. Ar trebui ca Guvernul României să suplimenteze sumele si sa desfasoare acest program anual având în vedere numarul imens de persoane interesate. AFM din cadrul Ministerului a modiifcat vineri seara (!!!) lista de documente si au spus ca nu mai este necesar cazierul judiciar ci se poate completa un formular. Pentru cei care depuneau azi la prima oră deja era tardiv aceasta schimbare deoarece vinerea oricum nu se lucreaza la caziere si oricum era dupa orele de program. Ar fi multe de spus despre ce s-a intamplat si cu eliberarea documentelor din lista ceruta de AFM dar mi-ar trebui un articol întreg si nu cred ca încape în acest comentariu. Succes celor care s-au trezit devreme si au inghetat la 1 grad in mun. Bacau
 • +1 (1 vot)    
  Intrebare: (Luni, 10 octombrie 2016, 9:54)

  Prea_Tarziu [utilizator]

  Stie cineva explicatia stiintifica pentru care la pompele de calduira sunt excluse pompele aer-aer?
  • 0 (2 voturi)    
   mda (Luni, 10 octombrie 2016, 11:09)

   SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui Prea_Tarziu

   alea consuma mai mult ca sa faca caldura decat una aer-apa

   deci nu ar fi in principiul casei verzi daca de 8000 lei iti cumperi numai AC-uri cu inverter si consumi mult mai mult ca se te incalzesti iarna... daca poti, avand in vedere ca AC-urile de 2000 lei nu fac caldura sub -5 grade
   • 0 (2 voturi)    
    Explicatie debusolanta. (Luni, 10 octombrie 2016, 12:50)

    Prea_Tarziu [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

    Am citit "explicatia" ta, mi s-a facut rau, am ametit si am cazut jos. Cand o citesc din nou ma ia iar ameteala. Daca stii ceva reformuleaza, daca nu multumesc.
    • 0 (2 voturi)    
     mda (Luni, 10 octombrie 2016, 14:07)

     SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui Prea_Tarziu

     ia niste zeama de lamaie, it really works ;)
     • 0 (0 voturi)    
      Eu stiam asta despre pompe de caldura! (Luni, 10 octombrie 2016, 14:36)

      Prea_Tarziu [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

      http://www.homepower.com/articles/solar-water-heating/domestic-hot-water/ask-experts-air-vs-ground-source-heat-pumps

      Daca dai click pe tabel vezi la un moment dat ca eficienta este destul de apropiata si ca pompele geotermale se preteaza la constructii mari intrucat altfel nu se justifica investitia, mai bine iti incalzesti arzand diamante. Concluzia finala era in tabel ca din contra, pompele aer aer sunt mai indicate pentru cladiri rezidentiale.

      Cu aceasta concluzie in minte, ceream socoteala cuiva care stie, de ce se opteaza pentru pompele necesare cladirilor comerciale la casa verde in timp ce programul este pentru persoane fizice? Se vrea cumva selectarea doar a persoanelor care au locuinte asemanatoare la suprafata cu spatiile comerciale?

      Intrebarea finala era: si aici este ceva de furat?
      • 0 (2 voturi)    
       mda (Luni, 10 octombrie 2016, 15:32)

       SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui Prea_Tarziu

       eu nu stiu ce articole gasesti tu pe net... (slava domnului netul e plin de dezinformare)

       dar o pompa de caldura aer-aer nu are in veci cum sa fie mai eficienta decat cele aer-apa sau cele apa-apa

       eu stiu ca o pompa de caldura aer-aer trage caldura din aer si o elibereaza tot in aer... banalul AC de 1200 lei este o pompa aer-aer

       in timp ce una aer-apa o trage din aer si incalzeste apa dintr-un boiler dedicat, care la randul sau incalzeste circuitele de incalzire de prin casa, incalzirea prin pardoseala fiind cea mai eficienta pentru acest tip de incalzire.

       si stiu asta de la cineva care le vinde.
 • +6 (6 voturi)    
  Habar n-au pentru ce stau la coada... (Luni, 10 octombrie 2016, 10:47)

  robinet4x4 [utilizator]

  Am vazut la stiri la Gigi24 coada care se formase la Alexandria. Jumatate erau pensionari care venisera ca auzisera ca "se da ceva", iar cealalta jumatate erau tuciurii care venisera probabil sa-i faca p'astia la buzunare de retete compensate =))
 • 0 (0 voturi)    
  o tiganie (Luni, 10 octombrie 2016, 11:07)

  ernst [utilizator]

  si pe urma apare un nene sa se faleasca ce mare succes a fost...
 • 0 (0 voturi)    
  smecheria (Luni, 10 octombrie 2016, 11:38)

  andix [utilizator]

  Buna,

  adevaru e ca si eu ma gandeam sa imi depun un dosar pt panouri insa la ce coada era nu cred ca mai apuc. din pacate e o prostie pt ca nu e nicio metoda de selectie si cum zicea cineva intr-un alt comentariu foarte multe persoane erau in etate. nu stiu exact cati din ei isi permit sa pun panouri sau pompe sau care e de fapt smecherie pt ca totusi eu dupa un calcul mai am de dat pe un panou ( cu montare cu tot0 macar jumatate din cat as lua de la stat. iar la pompe la fel. acum ori sunt eu cel mai sarac si veniturile mele sunt ridicole comparativ cu pensie/salariul celor care stateau la coada (fara nico o ofensa fata de persoanele de la coada), ori eu situ ceva (smecherie) si eu nu o stiu.
  poate nu ar fi rau sa se uite ministerul/guvernul la ce sa intampla.
  • 0 (0 voturi)    
   Gresit (Luni, 10 octombrie 2016, 14:42)

   liberlamunte [utilizator] i-a raspuns lui andix

   Dosarul trebuie depus. Cauta pe net si exista producator de panouri din România la calitate f. buna. Poti intra in 6000 lei daca ai nevoie doar de apa calda menajera
 • 0 (0 voturi)    
  Ciudata situatie (Luni, 10 octombrie 2016, 11:41)

  CroitoruIonut [anonim]

  Doream de mult sa-mi achizitionez o centrala Liepsnele care intra in programul Casa Verde dar acum vad ca la Suceava nu e trecut.
  • 0 (0 voturi)    
   Centrala? (Luni, 10 octombrie 2016, 14:52)

   cmg_george [utilizator] i-a raspuns lui CroitoruIonut

   Liepsnele centrala pe lemne?

   Centralele pe lemne nu sunt parte a programului Casa Verde! Cititi Ordinul de pe site-ul agentiei de mediu.

   Brasov 200 persoane... cum naiba cand pe lista era deja peste 300?
 • 0 (0 voturi)    
  BATAIE DE JOC (Luni, 10 octombrie 2016, 12:11)

  Lorelai66 [utilizator]

  Este o mare bataie de joc! Lipsa de organizare, cozi imense formate, oameni inghetati, care stau de duminica de la ora 18, pentru ca azi, le deschiderea programului, sa li se spuna ca nu exista sistem de bonuri de ordine si de luare in evidenta....iar la ritmul de procesare al dosarelor de 10 pe ora, n-ai decat sa stai in fata institutiei pana joi, probabil, pentru a ajunge la rand. Insa daca ai plecat 5 minute, ai pierdut locul...BATAIE DE JOC, tipic romaneasca!
 • +1 (1 vot)    
  Casa Verde (Luni, 10 octombrie 2016, 12:42)

  Walking_dead [utilizator]

  M-am uitat azi dimineata la stiri... Multi dintre cei care s-au asezat la coada n-au niciun habar. Erau persoane in virsta, care s-au asezat la coada fara sa stie ce se da, probabil din nostalgia vremurilor de alta data.
  • 0 (0 voturi)    
   Necunoscatori (Luni, 10 octombrie 2016, 14:34)

   liberlamunte [utilizator] i-a raspuns lui Walking_dead

   Te-ai uitat la stiri dar eu am fost acolo. Peste 70% erau de pe la tară care nu citisera un rând din Ordinul 1817-2016. Stateau la coada si primeau dosarele de la unii „consultanti”. Cred ca au platit bani ca sa le faca unii dosare si ăia le-au dat exact in ultimul moment. Ce supriza o sa aiba când o sa vada ca nu primesc nimic
 • 0 (0 voturi)    
  De (Luni, 10 octombrie 2016, 14:28)

  liberlamunte [utilizator]

  Am depus dosarul dar cei de la Bacau cer si o declaratie notariala sot-sotie asupra proprietatii considerând ca sunt co-proprietari (in extrasul de carte funciara scrie „proprietari”). Notarul a zis ca nu trebuie deoarece sotul si sotia nu sunt co-proprietari iar cei de la Mediu ca trebuie. Notarul a zis ca au venit buluc o gramada de oameni trimisi de cei la Mediu Bacau si uite asa 36 de lei de la fiecare om....Ura... sa tot traiesti in tara asta. Si intradevar o gramada care nu au dosare la ei crezând ca li se da bani pe degeaba fara sa depuna vreun act. Sunt care nu au citit nici macar un rând din Ordinul 1817-2016
 • 0 (0 voturi)    
  Provocari pentru Hotnews (Marţi, 11 octombrie 2016, 8:24)

  don giovanni [utilizator]

  Provocarea #1: mutati-va funduletele din fata calculatoarelor si incercati sa ajungeti la Agentia de Mediu Bucuresti. Da' ajuns efectiv, in curtea agentiei, nu pe Google Maps. Sa vedem daca reusiti. Daca reusiti, ceea ce imi pare extrem de improbabil (cu exceptia debarcarii dintr-un caiac, de pe Lacul Morii direct pe plaja foarte ingusta din fata Agentiei, sau a parasutarii pe acoperisul agentiei), sa ne spuneti si nolua cum atri facut asta !

  Provocarea #2: aflati cat de mare a fost shpaga si cine a luat-o pentru ca din cel putin 1000 de alte locatii posibile pentru instalarea sediului Agentiei de Mediu Bucuresti, a fost 'aleasa' tocmai cea unde se afla astazi Agentia.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri