Sute de protestatari au continuat sa marsaluiasca pe strazile orasului american Charlotte, joi spre vineri noaptea in pofida interdictiei de circulatie care a intrat in vigoare de la miezul noptii (04.00 GMT vineri), potrivit unui corespondent AFP.

Cateva sute de persoane inca rataceau pe strazi, in centrul acestui oras din sudul Statelor Unite, sub ochiul atent al Garzii Nationale militare, pentru a treia noapte consecutiv pentru a denunta uciderea unui barbat de culoare de catre un politist.

Autoritatile municipale din orasul Charlotte din statul american Carolina de Nord anuntasera joi noaptea interdictia de circulatie intre miezul noptii si ora 6 dimineata.

Ordinul este valabil pana la revocare sau pana la incetarea starii de urgenta declarate miercuri noaptea.

Decesul unui barbat de culoare, impuscat marti de politia din Charlotte, a fost urmat de revolte violente marti si miercuri noaptea.

Incidentele s-au soldat cu moartea unui manifestant "impuscat potrivit politiei de o alta persoana civila, nu de fortele de ordine" si cu ranirea mai multor politisti. Joi, in oras au fost desfasurati in sprijinul politiei militari din Garda Nationala.

Politia rutiera a statului trimisese deja efective cu acelasi scop.