Trei ofiteri ai Serviciului Permise de Conducere Bucuresti care au permis intrarea lui Calin Popescu Tariceanu prin curtea interioara a cladirii, ocolind coada, pentru a-si preschimba permisul auto, au fost sanctionati cu "mustrare scrisa".

HotNews.roFoto: Hotnews

Reamintim ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost filmat de News.ro pe 11 august, cand s-a dus sa-si reinnoiasca permisul de conducere ocolind coada de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor Bucuresti pe o usa din curtea interioara.

Acolo a fost asteptat de reprezentanti ai institutiei, care l-au condus in cladire si i-au facut procedurile pentru eliberarea documentului. In tot acest timp, in care Tariceanu a completat documentele si a facut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea sa intre in cladire desi incepuse programul oficial de lucru cu publicul.

In urma articolelor din presa, ministerul Administratiei si Internelor a dispus o ancheta administrativa.

"Cu aceasta ocazie, s-a constatat ca in situatia prezentata de catre mass-media au fost implicati patru lucratori din cadrul serviciului mai sus mentionat, unul cu functie de conducere si trei cu functii de executie", a precizat joi Biroul de Relatii Publice al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

In urma anchetei, comisia de cercetare disciplinara a stabilit ca "faptele a doi dintre lucratori, unul cu functie de conducere si unul cu functie de executie, constituie abatere disciplinara, conform prevederilor Legii nr.360/2002 privind statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare".

"Drept urmare, acestia au fost sanctionati cu 'mustrare scrisa' pentru 'interventia pentru influentarea solutionarii unor cereri privind satisfacerea intereselor oricarei persoane', abatere disciplinara prevazuta la art.57, lit.j din Legea nr.360/2002 privind statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare", potrivit sursei citate.

Tariceanu a dat primele explicatii pe acest subiect la cinci zile de la izbucnirea scandalului, sustinand ca oamenii cu functii importante trebuie da se dedice problemelor societatii, nu statului la coada.

El a reluat explicatiile si in urma cu o saptamana, cand a spus ca nu a vazut si nu crede ca "ar fi de dorit sa vedem prim-ministri, ministri, presedintele tarii in trecut sau in viitor facand acest tip de exercitiu" - statul la coada. Tariceanu a mai spus ca "cei de la SPP" i-au transmis ora la care trebuie sa se prezinte dimineata pentru a depune dosarul.