Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, sambata, la Buzau, ca este o prioritate completarea flotei aeriene a Ministerului Afacerilor Interne si ca se lucreaza la intocmirea de programe pentru achizitionarea de noi elicoptere pentru Politie si ISU, transmite News.ro.

Aflat la Buzau pentru a inmana drapelul de lupta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), Raed Arafat a declarat ca Ministerul Afacerilor Interne ia in calcul completarea flotei aeriene cu noi elicoptere necesare atat Politiei cat si ISU.

"Va fi completata dotarea aeriana pe parte de salvare montana. Urmeaza sa fie practic completata toata flota Ministerului de Interne si asta pe diferite tipuri de actiuni, pentru ca nu este doar partea SMURD. Exista situatii de urgenta pe partea de Politie, partea de inundatii, partea de stingere de incendii cu elicoptere, cautare salvare in caz de diferite tipuri de accidente, se lucreaza pe aceste proiecte si o sa se vada acest lucru", a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Intrebat daca se are in vedere cumpararea de elicoptere produse la fabrica Airbus de la Ghimbav, Arafat a declarat ca achizitiile se vor realiza in baza unor licitatii si ca vor fi declarati castigatori acei producatori care vin cu cele mai avantajoase oferte.

"Chiar daca acum se fac in tara (n.r. - elicoptere) orice achizitie se va face in baza unei licitatii. Licitatia respectiva inseamna competitie intre diversi furnizori. Fara indoiala unul dintre acestia este Airbus Romania, dar cu siguranta la aceste licitatii vor aparea si alti furnizori si va depinde de oferte cine va castiga, dar, cu siguranta, dotarea inspectoratului de aviatie este in vizorul Ministerului de Interne", a precizat Arafat.