Premierul Dacian Ciolos admite ca in Romania sunt probleme care treneaza de ani de zile in ceea ce priveste consolidarea unor cladiri si spune ca foarte multi proprietari privati sunt reticenti sa elibereze temporar imobilele pentru a fi refacute, transmite Agerpres.

Cladire cu bulina rosieFoto: Agerpres

'Avem alte probleme care treneaza de ani de zile legat de consolidarea unor cladiri. Sunt lucruri pe care Guvernul, in limitele pe care le are le dispozitie, le face, insa aici avem nevoie si de participarea autoritatilor locale, primariei. Sunt foarte multi oameni, mai ales proprietari privati, care sunt reticenti in a accepta eliberarea temporara a cladirilor pentru ca ele sa fie consolidate. Ne gandim inclusiv la proiecte legislative care sa ne permita sa facem lucrul acesta', a spus sambata Ciolos.

Intrebat ce se va intampla in Romania in eventualitatea unui cutremur similar celui din Italia, Ciolos a raspuns: 'In Romania, Doamne Fer', sa spun. Sper sa nu fim in aceasta situatie. Dar (...), dupa cazul Colectiv, cand au fost identificate anumite disfunctionalitati in modul de actiune in astfel de situatii de urgenta, au fost deja luate si masuri legislative si masuri de ordin organizational care sa amelioreze functionarea institutiilor noastre in caz de interventie. (...) E vorba de interventie'.