Premierul Dacian Ciolos se declara ingrijorat din cauza numarului scazut de persoane din diaspora inscrise in Registrul electoral. "Am cateva ingrijorari, pentru ca sunt extrem de putini oameni inscrisi in acel Registru Electoral prevazut pentru diaspora, care este un element esential fara de care, asa cum e scrisa legislatia acum, din pacate nu putem organiza sectii de votare decat pe baza inscrierilor in acel registru", a declarat premierul, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern.

Acesta a precizat ca este ingrijorat si pentru modul in care se vor organiza alegerile astfel incat sa voteze cat mai multi oameni din strainatate. "Si sunt un pic ingrijorat legat de modul cum o sa ne organizam pentru a crea conditii ca sa voteze cat mai multa lume din diaspora", a afirmat mai spus Dacian Ciolos.

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) anunta ca, pana la data de 19 iulie 2016, doar 3.090 de alegatori romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate au solicitat sa fie inscrisi in Registrul electoral, in conditiile in care, neoficial, in afara tarii traiesc peste 4 milioane de romani, iar in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din 2014 au votat 378.811 romani.