Marian Cojocaru, pilotul paramotorului prabusit in urma cu o saptamana la Comana, a fost diagnosticat cu Klebsiella si Acinetobacter, doua bacterii intraspitalicesti cu rezistenta crescuta la antibiotice, a declarat pentru News.ro sotia acestuia, Irina Cojocaru. Familia acestuia a deschis doua conturi ca sa stranga fonduri pentru transferarea la Viena a pacientului aflat in stare grava.

Pilotul paramotorului, aflat de duminica trecuta la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar Arseni" din Capitala, a fost diagnosticat, luni, cu doua bacterii care au o rezistenta extrem de mare la antibiotice. Este vorba despre Klebsiella pneumoniae si Acinetobacter baumanni, considerate bacterii intraspitalicesti, arata buletinele de analize medicale obtinute de News.ro.

Infectiile nosocomiale contractate in spital ii complica situatia pilotului de 44 ani care se afla din 10 iulie la spital, dupa ce s-a prabusit cu paramotorul.

Sotia pilotului, Irina Cojocaru, medic de profesie, a declarat pentru News.ro ca familia ia in calcul un transfer la Viena si a facut mai multe demersuri la Ministerul Sanatatii pentru un transport inainte de o eventuala septicemie, care pare iminenta.

"Situatia e complicata. Am depus astazi (luni, n.r.) o cerere la Ministerul Sanatatii pentru transfer urgent in afara tarii, deoarece riscurile cresc in fiecare minut si tot progresul pe care l-a facut pana acum ar putea sa nu mai insemne nimic", spune Irina Cojocaru.

Familia pilotului a deschis si doua conturi bancare in care cei care doresc sa ajute la transferul si continuarea tratamentului la o clinica din strainatate ar putea face donatii.

RO87 BRMA 0501 0209 2760 0000 - RON

RO25 BRMA 0501 0209 2769 5400 - EUR

Ambele conturi sunt deschise la Banca Romaneasca pe numele Irina-Valentina Cojocaru.

Pilotul paramotorului prabusit este internat la sectia de terapie intensiva a Spitalului "Bagdasar-Arseni" si a fost, pana la sfarsitul saptamanii trecute, intubat si ventilat mecanic. Starea lui continua sa fie grava, pentru ca a aspirat apa in plamani.

In accidentul petrecut pe 10 iulie si-a pierdut viata pasagerul paramotorului, Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, o formatie tribut AC/DC. Cetatean rus rezident in Bucuresti, Baydin nu a mai putut fi salvat de echipajul SMURD care a ajuns la locul accidentului si a incercat sa il resusciteze, decesul fiind declarat la mai bine de o ora de la prabusirea paramotorului pilotat de seful Aerodromului Comana, Marian Cojocaru.

Cojocaru a participat, in 2012, la o misiune umanitara in judetul Buzau. Atunci, el a aruncat paine si conserve, din paramotorul pe care il pilota, localnicilor comunei buzoiene Valea Salciei, care erau izolati din cauza ninsorilor abundente. Pilotul a ajuns la Buzau cu paramotorul pe o platforma, a mers in localitatea Buda, la cativa kilometri de Valea Salciei, unde impreuna cu autoritatile au deszapezit o ulita de unde sa poata decola. Timp de doua zile, Marian Cojocaru a zburat de cinci ori deasupra comunei Valea Salciei, la minus 10 grade Celsius, si a distribuit alimente oamenilor.