Ministrul delegat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Maria Ligor, a efectuat sambata o vizita la Norwich, comitatul Norfolk, unde s-a intalnit cu familia care detine magazinul incendiat pe 8 iulie, informeaza Agerpres.

Maria LigorFoto: Ambasada Romaniei in Canada

Potrivit unui comunicat de presa, ministrul delegat a transmis, cu aceasta ocazie, solidaritatea autoritatilor romane si a incurajat raportarea oricaror acte care ar putea fi considerate drept xenofobe sau discriminatorii institutiilor britanice si Ambasadei Romaniei la Londra.

Ligor a fost intampinata la primaria orasului Norwich de primarul Marion Maxwell si de alti membri ai Consiliului local, carora le-a transmis aprecierea pentru modul in care comunitatea locala s-a mobilizat in sprijinul familiei afectate imediat dupa incident.

Ministrul delegat s-a intalnit si cu Lorne Green - Police and Crime Commissioner al comitatului Norfolk - precum si cu conducerea politiei locale, fiind informata in legatura cu ancheta realizata pana in acest moment si cu masurile adoptate de politia orasului pentru a preveni incidente cu tenta xenofoba.

Ministrul delegat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni efectueaza o vizita in Marea Britanie.