Guvernul a aprobat miercuri, printr-o Hotarare, inscrierea imobilului "Crucea comemorativa a eroilor romani din Primul Razboi mondial" de pe Masivul Caraiman in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, pentru darea acestuia in administrarea Ministerului Apararii Nationale. Dupa preluare, imobilul se va reabilita din fonduri de la bugetul de stat sau prin atragerea de fonduri structurale pentru aniversarea, la 1 decembrie 2018, a 100 de ani de la Marea Unire.

Monumentul Eroilor necesita lucrari de reabilitare, acestea fiind estimate de comisia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii, la suma de 6 milioane de lei. Primaria Busteni a transmis o scrisoare de intentie Ministerului Apararii Nationale pentru identificarea unor solutii de finantare la nivelul institutiei militare pentru restaurarea monumentului.

Avand in vedere importanta deosebita a monumentului si participarea in cadrul Programului National ¬Romania 100¬ pentru aniversarea, la 1 decembrie 2018, a 100 de ani de la crearea statului national unitar roman, a fost identificata ca solutie finantarea lucrarilor de reabilitare de la bugetul anual aprobat MApN.