Ministrul Culturii Corina Suteu a anuntat luni ca isi doreste sa se intalneasca in cursul acestei saptamani cu primarul general al Capitalei, pentru a discuta despre evenimentele stradale din Bucuresti, dupa ce Gabriela Firea a declarat ca vrea sa puna capat acestor activitati de weekend, potrivit Mediafax.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat in cadrul unei emisiuni la un post de televiziune ca nu mai doreste strazi din centrul Capitalei blocate cu activitati stradale pe parcursul zilelor de weekend, precizand, de asemenea, ca le va comunica oficial acest lucru directorilor din institutie care au dat aprobari pentru astfel de evenimente stradale.

Ministrul Culturii a anuntat pe pagina sa oficiala de Facebook ca va solicita o intalnire cu primarul general al Capitalei pentru a impiedica concretizarea acestei decizii pe care Gabriela Firea a declarat-o public, argumentand ca "evenimentele culturale stradale sunt esentiale pentru apropierea oamenilor de propriul oras".

"In cursul acestei saptamani voi lansa o invitatie Primarului General al Capitalei Gabriela Firea in vederea unei intalniri. Cred ca evenimentele culturale stradale sunt esentiale pentru apropierea oamenilor de propriul oras, iar incurajarea acestui tip de manifestari are efecte pozitive in viata orasului si a locuitorilor sai. Cred, de asemenea, ca spatiul public, spatiul pietonal, spatiile de interactiune sociala sunt factori de coeziune si bunastare in interiorul oraselor contemporane. Blocajele din trafic nu sunt efectul acestor evenimente stradale, ci mai degraba sunt efectul unor chestiuni nereglate de planificare urbana.", a scris Corina Suteu in mesajul publicat luni pe pagina sa oficiala de Facebook.

De asemenea, Ministrul Culturii a declarat ca va invita si reprezentanti ai Ordinului Arhitectilor la intalnirea cu primarul general al Capitalei.

"Am incredere ca Ministerul Culturii si Primaria Capitalei pot fi parteneri permanenti in vederea dezvoltarii ofertei culturale a Bucurestiului. E important ca initiativele stradale sa fie acompaniate de autoritati pentru a face din Bucuresti un "oras al oamenilor". Voi invita la discutie si reprezentanti ai Ordinului Arhitectilor - OAR Bucuresti.", a adaugat Ministrul Culturii in mesajul publicat pe pagina sa oficiala de Facebook.