Vicepremierul Costin Borc a raspuns acuzatiilor Elenei Udrea privind privatizarea Romcim, aratand ca aceasta s-a finalizat in 1997 iar el a venit sa lucreze cu Radu Vasile in 1998.

"Mi-am facut un obicei sa nu raspund celor care ma acuza de tot felul de lucruri. Dar cred ca este cazul sa pun la punct o acuzatie pe care doamna Elena Udrea o vantura pe la televiziuni.

Privatizarea Romcim s-a finalizat in septembrie 1997, iar eu am venit din Statele Unite sa lucrez pentru Radu Vasile in aprilie 1998. Despre ce trafic de influenta poate fi vorba?

Cat despre angajarea ca rasplata la compania Lafarge, am inceput la Lafarge North America in Kansas City in iulie 2000 dupa ce mi-am terminat doctoratul la University of Wisconsin - Madison si am lucrat la ei pana la vanzarea Lafarge Romania in iulie 2015.

Cred ca parcursul meu profesional si rezultatele pe care le-am avut in toti acesti ani vorbesc de la sine. Probabil insa, ca pentru doamna Udrea, nici caracterul si nici performantele profesionale nu conteaza", a scris pe pagina sa de Facebook Borc.

Elena Udrea il acuzase pe vicepremier ca "umbla cu hartii de la Romcim" pentru a se vinde mai repede catre Lafarge".

"Domnul Borc a fost consilierul premierului Radu Vasile, chiar sef de cabinet. Pe vremea aceea, surse din Guvern (fosti ministri din cabinetul respectiv) spuneau ca domnul Borc umbla cu hartii de la Romcim, sa se semneze cat mai repede privatizarea de catre Lafarge. Dupa aceea, domnul Borc a plecat director la Lafarge. Pot eu sa ma gandesc ca este o rasplata pentru privatizarea Romcim? Sigur, (fapta - n.r.) s-a prescris, dupa dreptul penal. (...) Toti sunt supusi unor presiuni din partea institutiilor publice, in timp ce firmele straine sunt lasate libere sa scoata bani si sa duca la ei in tara",ar fi spus la B1 TV Udrea.