Presedintele Klaus Iohannis a criticat marti decizia Senatului de a respinge solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru Titus Corlatean, senator PSD, acuzat de abuz in serviciu in Dosarul votului in Diaspora, aratand ca "vinovatia sau nevinovatia cuiva se stabileste in fata unui judecator, nu prin vot in plen" si calificand votul drept "obstructionarea Justitiei", o actiune este inacceptabila intr-un stat de drept.

Plenul SenatuluiFoto: AGERPRES

"Votul dat astazi in Senat reprezinta un semnal negativ pe care Parlamentul il da, din nou, prin blocarea urmaririi penale a unui parlamentar. Obstructionarea Justitiei nu poate fi acceptabila intr-o tara in care respectarea statului de drept trebuie sa fie o prioritate. Vinovatia sau nevinovatia cuiva se stabileste in fata unui judecator, nu prin vot in plen", a aratat Klaus Iohannis intr-o postare pe Facebook.

Plenul Senatului a respins marti solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru Titus Corlatean, senator PSD, acuzat de abuz in serviciu in Dosarul votului in Diaspora, dupa mai mult de o luna de la primirea solicitarii procurorilor. Au fost 92 voturi "pentru" respingerea solicitarii si doar 26 "impotriva". In proiectul de hotarare care a rezultat se arata ca "Senatul nu cere inceperea urmaririi penale" a lui Corlatean.