Principesa Muna a Iordaniei primeste marti seara Marea Cruce a Ordinului Coroana Romaniei, cu ocazia implinirii varstei de 75 de ani, in cadrul unei ceremonii ce se va desfasura in Holul de Onoare al Castelului Peles.

Principesa Muna al-Hussein, mama Suveranului hasemit al Iordaniei, se afla in vizita in tara noastra, incepand de sambata, la invitatia Custodelui Coroanei romane, principesa Margareta, informeaza Biroul de Presa al Majestatii Sale Regele Mihai I.

Dupa ceremonie, principesa Margareta si principele Radu vor oferi apoi un dineu in Sufrageria de Stat, in onoarea inaltului oaspete iordanian. Vor fi prezenti ambasadorul Regatului Hasemit al Iordaniei, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, precum si reprezentanti ai institutiilor statului.

Luni, principesa Muna a participat la o receptie oficiala tinuta in onoarea sa in Sala Regilor de la Palatul Elisabeta, la care principesa Margareta si principele Radu au invitat personalitati din viata academica, diplomatica si culturala.

La receptie a participat si principesa Maria. Duminica, Alteta Sa Regala a fost invitata de principesa mostenitoare Margareta sa ia parte la sarbatoarea apropiatei Zile a Copilului, in gradina Palatului Elisabeta. Principesa Muna al-Hussein a vizitat Romania pentru prima oara in anul 2006, revenind apoi in octombrie 2011, la jubileul de 90 de ani al regelui Mihai, in iunie 2013 si in mai 2015, in cadrul actualei sederi in tara noastra, principesa urmand sa viziteze centre medicale importante din Capitala.

Aceasta tine conferinte in intreaga lume pe teme legate de educatie medicala si a sprijinit si patronat mai bine de cinci decenii domeniul invatamantului si perfectionarii medicale in randul tinerilor iordanieni si este presedintele de onoare al Colegiului de Infirmieri al Universitatii Mutah din Iordania. Alteta Sa Regala patroneaza congresul medical romano-iordanian, o manifestare stiintifica anuala desfasurata alternativ in Romania si Iordania. Editiile trecute ale congresului au avut loc la Bucuresti, Amman, Iasi si Targu Mures.

Principesa Muna este Doctor Honoris Causa al Universitatii de Medicina din Iasi si al Universitatii de Medicina din Targu Mures