Proiectele ce vizeaza schimbarea cadrului de functionare a Agentiei Nationale de Integritate (ANI) si acordarea unei "superimunitati" avocatilor sunt demersuri legislative care nu sustin lupta Romaniei impotriva coruptiei, a apreciat ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, vineri, dupa o intalnire cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

Implementarea Parteneriatului strategic, teme politice, modificari la Codul penal si la Codul de procedura penala in baza directivelor europene au fost cateva dintre subiectele aflate pe agenda discutiilor de vineri dintre presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si ambasadorul SUA la Bucuresti, relateaza Agerpres.

"Propunerea de a schimba radical cadrul de functionare al ANI, de a oferi imunitate extinsa avocatilor - niciuna dintre aceste propuneri nu va sustine lupta Romaniei impotriva coruptiei", a sustinut Hans Klemm.

El a spus ca, in prezent, Romania este un exemplu pentru tari din regiune, precum Macedonia si Republica Moldova, in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei.

"Daca ne uitam la locul Romaniei in Europa, lupta impotriva coruptiei a evoluat semnificativ pana la punctul in care este vazuta ca exemplu. Sunt tari care cer asistenta din partea Romaniei pe tema anticoruptiei", a mentionat el.