In cursul zilei de marti, cerul va fi variabil in extremitatea vestica si de sud-vest, iar in celelalte regiuni innorarile vor persista, informeaza ANM, citata de Mediafax. Va ploua in jumatatea de est a tarii si izolat in nord-vest si centru. In sud-est se vor mai putea depasi, pe arii restranse, cantitati de apa de 15...20 l/mp.

La munte, indeosebi in zona Carpatilor Orientali si estul Carpatilor Meridionali, precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ninsoare. Noaptea, ploile se vor restange ca arie, iar cerul se va degaja in cea mai mare parte a teritoriului. Din punct de vedere termic, vremea va fi rece pentru aceasta perioada.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 7 si 15 grade, iar cele minime intre -4 grade in estul Transilvaniei si 8 grade pe litoral. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari in Moldova, Dobrogea si la munte. Spre sfarsitul intervalului se va forma bruma, local in nord, centru si in zona submontana si izolat in rest.

La Bucuresti, vremea va fi cu mult mai rece decat in mod normal la aceasta data. Astfel, temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 11 grade, iar cea minima va fi de 4...5 grade in centrul orasului si de 1...2 grade la periferie. Cerul va fi noros in cursul zilei, cand va ploua, apoi va deveni treptat, variabil. Vantul va sufla slab si moderat.

Miercuri, vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi fata de intervalul precedent. Cerul va fi mai mult senin, exceptand, in cursul noptii, regiunile vestice, unde se va innora si va ploua. Vor fi mai ales averse, posibil si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari in vestul tarii si la munte.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 14 si 22 de grade, iar cele minime intre 2 si 10 grade, mai scazute in depresiuni, unde se va mai produce bruma.