Luni, vremea se va mentine deosebit de calda pentru aceasta data, informeaza Mediafax. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 si 33 de grade, cele mai ridicate valori fiind in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 4 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 18 grade pe litoral.

Prognoza meteoFoto: MorgueFile.com

In vestul, centrul si nordul tarii, instabilitatea atmosferica se va manifesta, mai ales in timpul noptii, prin innorari accentuate si pe arii relativ extinse, averse insotite de descarcari electrice. Ploile vor avea si caracter torential, iar izolat va cadea grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari indeosebi in zonele de munte, dar de scurta durata si in timpul averselor, cand trecator va lua aspect de vijelie. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene isi vor face aparitia pe arii restranse, indeosebi spre sfarsitul intervalului.

La Bucuresti, vremea se va mentine deosebit de calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu unele innorari spre sfarsitul noptii. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 31 de grade, iar cea minima va fi de 13...15 grade.

Marti, vremea se va raci in toata tara, astfel incat valorile termice diurne se vor apropia de mediile multianuale ale acestei date. Temperaturile maxime se vor situa intre 12 si 23 de grade, iar cele minime intre 3 si 13 grade.

Vor fi innorari temporar accentuate si pe arii extinse va ploua mai ales sub forma de aversa si se vor semnala descarcari electrice, la inceput in Banat, Transilvania si Moldova, apoi indeosebi in regiunile sudice si sud-estice. Izolat vor fi conditii de grindina, iar mai ales in zonele de deal si de munte cantitatile de apa pot fi insemnate. Seara si noaptea, cerul va deveni variabil in vestul si nord-vestul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, dar si in Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea.