Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca pe teritoriul Republicii Franceze ca traficul aerian si feroviar urmeaza sa fie perturbat, joi, urmare a grevei anuntate de principalele doua sindicate ale regiei autonome a transporturilor pariziene, dar si a indemnului la greva emis de trei sindicate ale Air France, potrivit Agerpres.

Astfel, pe liniile A si B ale Retelei Expres Regionale (RER) va circula, in medie, un tren din doua, se arata intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

De asemenea, Directia Generala a Aviatiei Civile (DGAC) a solicitat companiilor aeriene sa reduca programul de zbor cu 20% la aeroportul Orly si cu o treime pe aeroportul din Marsilia, din cauza indemnului la greva emis de trei sindicate ale Air France. Se preconizeaza perturbatii ale traficului aerian pe tot teritoriul francez.

MAE recomanda consultarea paginii de Internet www.mae.ro si reaminteste ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia 'Calatoreste in siguranta' (disponibila gratuit in 'App Store' si 'Google Play'), care ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.