Florin Ghiulbenghian a depus joi un denunt la DNA in care afirma ca Traian Basescu ar fi negociat cu Crin Antonescu "o tacere timp de un an de zile" din partea liberalului in schimbul inchiderii unui dosar aflat la DNA si legat de retrocedarea unui teren de 70.000 de metri patrati, scrie DIGI 24. Contactat de Antena 3, Antonescu a calificat acuzatiile drept o "fantasmagorie colosala si completa".

Crin AntonescuFoto: HotNews / Dan Popescu

Ghiubenghian afirma, in acest denunt, ca faptele ar data din 2007, prima suspendare a lui Traian Basescu, si ca la acea data ar fi discutat cu fostul consilier prezidential Daniel Moldoveanu, care i-ar fi spus ca se va interveni la Daniel Morar, seful DNA, pentru a se bloca dosarul cu retrocedarea.

Ghiulbenghian, om de afaceri care detine reteaua de case de schimb valutar Edmond, se prezinta in aceasta plangere ca presedintele Fundatiei Europene pentru buna guvernare si prevenirea coruptiei EurHONEST. In denunt acesta ii mai acuza de diverse ilegalitati pe Gabriel Oprea, generalul Stefan Danila, amiralul Marin Gheorghe, etc.

Contactat de Antena 3, Crin Antonescu a afirmat ca "fie acest domn sufera de o boala psihica fie cineva din spate il manvreaza intr-un scop pe care eu nu il inteleg".

Este "o fantasmagorie colosala si completa", a spus Antonescu, care a sustinut ca nu a avut "niciun fel de negociere cu Traian Basescu".

"O poveste penibila", a continuat fostul lider al liberarilor, care spune ca nu l-a cunoscut niciodata pe Ghiulbenghian.

"Deja o data cu aceasta aberatie a dl Ghiubenghian incep sa ma gandesc ca cineva ii impinge pe acesti oameni cu scopul de a distruge o imagine", a spus Antonescu, care crede ca este "readus in prim-planul public cu forta".