Corina Ciucu, profesoara de biologie la Colegiul Unirea din Focsani, va pune in scena la finalul lunii martie un spectacol de teatru despre istoria medicinei universale, ca metoda alternativa de studiu al biologiei. "Copiii nu mai sunt motivati sa absoarba mecanic stiintele exacte, asa ca pentru a-i apropia de aceasta disciplina am gandit cateva metode proprii de predare, bazate pe elemente vizuale si pe logica", a declarat Corina Ciucu, se arata intr-un comunicat al Fundatiei Romanian Business Leaders.

Corina CiucuFoto: Proiectul Merito

In urma cu patru ani, Corina Ciucu a pus in scena un spectacol asemanator, despre sistemul circulator. Anul acesta, spectacolul va desfasura in aula Colegiului Unirea, iar scenariul si regia sunt realizate de catre profesoara si elevii sai din clasa a XI-a, se arata in comunicat.

Corina Ciucu (48 de ani) a absolvit Facultatea de Biologie din Iasi in 1989 si a pregatit pana acum in jur de 150 de elevi pentru olimpiada. Este profesoara la Colegiul Unirea de 16 ani, iar in acest timp elevii sai au luat 15 premii la etapa nationala si au avut noua calificari la olimpiada internationala, potrivit portalului Proiectulmerito.ro.

Cu toate acestea, profesoara spune ca maiestria unui profesor nu consta in a face un olimpic, ci in a-l ajuta pe cel care nu stie nimic sa stie ceva (sursa). Iar Corina Ciucu nu crede in metoda tocitului, ci in invatarea logica. Este motivul pentru care ii pune pe copii sa faca ierbare, in vacanta de vara, si sa faca tot felul de mulaje dupa lobii temporali, celula vegetativa, tulpina etc.

Fundatia Romanian Business Leaders (FRBL) anunta ca profesoara Corina Ciucu a fost inclusa in proiectul educational Galeria MERITO, in cadrul caruia 10 profesori care produc schimbare in educatie vor fi premiati pe 3 martie. Mai multe detalii aici