Ministrul Sanatatii explica inadvertenta din CV: o derogare obtinuta in temeiul legii
Eroarea, sesizata de Realitatea TV, se referea la faptul ca in CV-ul ministrului scria ca acesta si-ar fi facut specializarea pentru a deveni medic primar intr-un singur an, fata de cinci ani - cat prevede legea.
Intr-un comunicat de presa, Ministerul Sanatatii arata ca Patriciu Achimas Cadariu a devenit medic primar la trei ani dupa ce si-a luat rezidentiatul, adica in septembrie 2008, "in baza unei derogari obtinute in temeiul legii".
Citeste pe MedLife.ro
Hernia de disc: tot ce trebuie sa stii, de la simptome pana la moduri de prevenire


- dacă a promovat examenul de Rezidențiat și în ce sesiune;
- dacă nu a promovat examenul de rezidențiat, să ne precizeze prin ce metodă a devenit medic specialist;
- dacă a ajuns specialist prin eludarea rezidențiatului: este de acord cu o lege de blocare a oricărei "portițe" de eludare a rezidențiatului??
Marius Uscatu
"Octombrie 2001 – Octombrie 2004
Preparator
Universitatea de Medicină şi Farmacie, “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, Clinica Ginecologie II."
Deci, a devenit cadru universitar chiar cu putin inainte de sustinerea examenului de rezidentiat (in noiembrie 2001). Daca domnia sa ar fi sustinut si promovat un astfel de examen, cu siguranta ca l-ar fi mentionat in CV, ar fi avut cu ce se lauda fiindca era un hop dificil, asa cum am mentionat. Si pentru a prinde locuri la specializarea Obstetrică-Ginecologie (pe care a facut-o dansul) trebuia sa ai nota mare la examenul de rezidentiat. Acum vad ca se divagheaza cu chestia cu primariatul, care este o alta discutie, legata insa tot de anumite "abilitati".
Așadar, este corect că cereți trasparență completă de la dl ministru, este obligat la toate acestea.
Personal nu cred că la sfârșitul rezidențiatului în loc să devii medic specialist poți deveni direct medic primar. Eu știu că titlul de medic primar se obține printr-un nou concurs după acela de specialist, după un număr de ani pentru a acumula și experiență.