Bogdan Licu, prim adjunct al procurorului general, preia interimatul Parchetului General dupa ce Tiberiu Nitu si-a dat marti demisia. Intrebat ce va face cu dosarul fostului ministru de Interne, in conditiile in care Bogdan Licu si-a facut doctoratul cu profesorul universitar Gabriel Oprea si este suspectat ca si-a plagiat teza, acesta a precizat ca dosarul va fi trimis la DNA sa isi urmeze cursul, fie de el fie de adjunctul Codrut Olaru. In ceea ce priveste acuzatiile de plagiat, procurorul general interimar a refuzat sa comenteze subiectul, aratand ca sunt institutii abilitate care verifica.

Bogdan LicuFoto: Hotnews

"Voi prelua, conform regulamentului de ordine interioara, ca interimar functia de procuror general", a anuntat Bogdan Licu marti seara, dupa anuntul demisiei lui Tiberiu Nitu.

Licu a precizat ca demisia a fost unilaterala si ca a aflat de ea dupa ce anuntul s-a facut public.

"Este o institutie care functioneaza, nimeni nu este de neinlocuit", a precizat Licu, adaugand ca va continua sa lucreze in vederea indeplinirii prioritatile stabilite in urma cu 3 ani si ca in perioada urmatoare vor urma mai multe bilanturi.

"Eu sper ca interimatul sa fie cat mai scurt si sa avem cat mai curand un procuror general", a adaugat Licu. Intrebat daca vede o posibila numire a sa in fruntea institutiei, Licu a raspuns negativ.

Intrebat ce va face cu dosarul fostului ministru de Interne, in conditiile in care Bogdan Licu si-a facut doctoratul cu profesorul universitar Gabriel Oprea si este suspectat ca si-a plagiat teza, Licu a raspuns: "Il voi trimite la DNA sa isi urmeze cursul, eu sau dl adjunct Olaru".

In ceea ce priveste acuzatiile de plagiat si cum afecteaza ele imaginea institutiei, procurorul general interimar a afirmat ca "n-are rost sa comentez acest subiect. Sunt institutii abilitate care verifica."

Intrebat despre problema deplasarilor cu coloana oficiala, Licu a afirmat ca nu a discutat acest subiect cu fostul procuror general.

"Nu am primit niciun sfat si in general sfaturile mi le dau singur", a mai afirmat Licu intrebat daca Tiberiu Nitu i-a dat vreun sfat inainte de a parasi functia.