O femeie a nascut prematur siameze, marti dimineata, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, perechea de fetite fiind adusa pe lume prin operatie cezariana, in Clinica Obstetrica-Ginecologie I, anunta Agerpres. Mihnea Avram, directorul medical al spitalului, a declarat ca fetitele sunt lipite in zona sternului, a toracelui si a abdomenului si se pare ca acestea impart acelasi ficat.

"Cele doua fetite au fost aduse pe lume prematur, la 33 de saptamani si cantaresc cate 1500 de grame. Deocamdata urmam procedura clasica, fetitele sunt intubate, sunt la incubator si perioada urmatoare este foarte critica dar urmeaza sa vedem cum evolueaza. Sunt toate sansele sa traiasca, cel putin una dintre siameze", a declarat Mihnea Avram.

Mama siamezelor, in varsta de 24 de ani, locuieste intr-un sat din judetul Constanta si este la a sasea sarcina, mai avand acasa inca cinci copii. Potrivit medicilor, femeia gravida s-a prezentat luni noaptea la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta si din propria declaratie reiese ca pe parcursul sarcinii nu a fost la niciun control medical, crezand ca va naste copii sanatosi, ca si in cazurile precedente.