Pe site-ul politiei ungare sunt actualizate in timp real situatiile de la toate granitele tarii si timpii de asteptare pentru trei tipuri de vehicule. Informatia este una utila, mai ales in contextul in care apar probleme precum cea din aceasta dimineata cand vama Nadlac a fost inchisa timp de o ora din cauza unor probleme cu sistemul informatic. Din pacate astfel de informatii utile in timp real nu sunt furnizate de autoritatile din Romania.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe site-ul police.hu unt afisate in timp real situatiile de la toate punctele de frontiera ale Ungariei cu cele cinci tari vecine, prima parte a tabelului fiind cu Romania.

Sunt date despre timpii de asteptare pentru trei tipuri de vehicule, inclusiv autoturisme si TIR-uri, mentionandu-se in timp real cand cei care sunt la granita au de asteptat mai mult de 15 minute. Sistemul este actualizat extrem de rapid, dovada ca dimineata, cand vama Nadlac a fost inchisa timp de o ora, pe site figura acest lucru. La ora publicarii acestui articol figura faptul ca TIR-urile trebuie sa astepte o ora la Nadlac.

Site-ul este in maghiara, insa poate fi tradus instant in engleza sau romana, prin browser-ul Chrome.

Luni, deputatul Eugen Tomac, presedintele executiv al Miscarii Populare, a solicitat Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Finantelor Publice fluidizarea traficului la punctele de trecere a frontierei din vestul Romaniei care a crescut in zilele de 19 si 20 decembrie de patru ori, cozile depasind 20 km.