Un grup de lucru pentru clarificarea cadrului institutional si normativ privind controlul calitatii tezelor de doctorat si aspectele de etica a cercetarii stiintifice a fost infiintat printr-un ordin al ministrului Educatiei, Adrian Curaj.

Misiunea grupului de lucru este aceea de a recredibiliza functionarea sistemului de invatamant superior din Romania, indeosebi la nivelul studiilor universitare de doctorat, prin elaborarea unui set coerent de propuneri de amendare a actelor normative aplicabile, informeaza un comunicat al Ministerului Educatiei.

Totodata, in cadrul grupului de lucru, vor fi identificate orice alte solutii de ordin administrativ in vederea implementarii celor mai bune principii de etica in cercetarea stiintifica, necesare a fi adoptate acum sau in perspectiva strategica, in completarea masurilor de modificare a reglementarilor in vigoare.

Grupul de lucru este alcatuit, la initiativa ministrului, din persoane propuse de institutiile de invatamant superior, respectiv de la Academia Romana.

Componenta grupului de lucru este urmatoarea: prof. univ. dr. Stefan Afloroaei (Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi), prof. univ. dr. Lucian Bercea (Universitatea de Vest din Timisoara), prof. univ. dr. Radu N. Catana (Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca), prof. univ. dr. Valeriu Ciuca (Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi), cercetator principal dr. ing. Calin Deleanu (Academia Romana), prof. univ. dr. Liviu Papadima (Universitatea din Bucuresti), prof. univ. dr. Ion Roceanu (Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" din Bucuresti), prof. univ. dr. Florin Alin Sava (Universitatea de Vest din Timisoara), prof. univ. dr. Florin Streteanu (Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca), prof. univ. dr. Dana Tofan (Universitatea din Bucuresti). "O prima reuniune a grupului de lucru a avut loc vineri, 11 decembrie, la sediul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.

In cadrul intalnirii, ministrul Adrian Curaj a prezentat mandatul grupului de lucru si s-a stabilit cadrul de desfasurare a activitatii, urmand ca vineri, 18 decembrie, sa aiba loc a doua intalnire", scrie in comunicatul de presa.