Toti pacientii raniti in incendiul din clubul Colectiv for fi transferati la spitale din strainatate, daca exista recomandare din partea specialistilor in acest sens, a anuntat vineri dimineata Ministerul Sanatatii. 31 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv sunt internate in continuare in spitale din Bucuresti. Alti 30 sunt tratati in spitale si clinici din afara tarii.

14 raniti din Colectiv mai sunt in spitalele din strainatate, 2 in cele bucuresteneFoto: mapn.ro

Ministerul Sanatatii anunta, joi seara, ca Institutul National de Sanatate Publica si Directia de Sanatate Publica Bucuresti fac o analiza a infectiilor la pacientii cu arsuri, urmand sa prezinte un raport complet si un plan de masuri concrete.

Directia de Sanatate Publica a municipiului Bucuresti a recoltat probe care atesta incarcatura microbiana aeriana si probe care sa arate incarcatura bacteriana de pe suprafetele din incinta spitalelor. Rezultatele acestor teste vor fi finalizate in cursul saptamanii viitoare, a mai anuntat joi Ministerul Sanatatii.

Trei persoane ranite in incendiul de la clubul Colectiv care au fost internate la Spitalul de Arsi din Capitala au murit din cauza infectiilor, a precizat joi purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Adrian Stanculea.

Declaratiile sale au venit dupa ce un doctor de la Spitalul de Arsi afirmase ca multi dintre ranitii din clubul Colectiv "au murit cu zile" din cauza germenilor agresivi din spitalele romanesti.