Numarul persoanelor decedate ca urmare a incendiului din clubul Colectiv se ridica la 49. Victima, care suferise arsuri pe 60% din suprafata corpului si se afla in coma indusa, a decedat in aceasta seara intr-un spital din Liverpool unde fusese adusa din tara recent, anunta Realitatea TV.

Persoana care a decedat era printre cele noua transferate, duminica noapte, in spitale din Marea Britanie, aceasta fiind internata in Liverpool.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoana. In 11 zile de la tragedie au decedat alte 22 de persoane, numarul victimelor ajungand, marti, la 49.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost ranite si internate in spitale din Capitala. Dintre acestea, 35 au fost transportate spre unitati sanitare din strainatate, insa cinci au decedat, unul in Marea Britanie, unul in Israel, doi in Olanda si unul in drum spre Elvetia.

In spitalele din Capitala mai sunt internate, marti, 76 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, dintre care 24 in stare critica si grava, alti 29 de pacienti fiind spitalizati in unitati sanitare din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia, Elvetia si Germania.

Premierul intermar Sorin Cimpeanu a anuntat ca repatrierea ranitilor din incendiul din clubul Colectiv, decedati in strainatate, se va face in regim de urgenta. Acesta a mai adaugat ca toate costurile sunt suportate de statul roman.

"Este o legatura permanenta inclusiv cu spitalul in care s-a pierdut ultima victima, cea de-a 48-a. Repatrierea se va face in regim de urgenta, costurile fiind asigurate din Fondul de Rezerva al Guvernului", a precizat Sorin Cimpeanu.

In cursul zilei de luni, bilantul tragediei urcase la 48 de morti, dupa ce jurnalista Teodora Maftei a murit la o clinica din Israel, unde a fost transferata saptamana trecuta, iar luni seara si-a pierdut viata Liviu Zaharescu, un tanar din Brasov, care lucra ca fotograf pentru o publicatie online de muzica rock. Tot luni a decedat la Birmigham si Tudor Golu (28 de ani), chitaristul formatiei Axial Lead, artist grafic, animator 2D si 3D si cel care a facut videoclipul melodiei "The day we die", al trupei Goodgye to Gravity.