Suflul protestelor s-a diminuat simtitor atat in Bucuresti cat si in tara sambata, a cincea zi de manifestii. In frigul din Capitala au iesit in strada in jur de 2.500 de persoane. Spre deosebire de zilele trecute, de aceasta data a fost simtita mai puternic prezenta galeriilor care au ocupat zonca Crucii din Piata Universitatii si s-au manifestat violent, atacand fotoreporterii care au incercat sa ii fotografieze, inclusiv pe reporterul HotNews.ro la fata locului. O parte din protestatari s-a distanta de galerii, scandand "Piata nu e stadion", iar grupul astfel format i-a invita oamenii sa prezinte cu propuneri cu privire la ce considera ei ca trebuie schimbat si cum s-ar putea face aceasta schimbare. In aceasta seara in Piata s-a scandat, printre altele, "Iohannis te asteptam, la masa sa tratam", "Important pentru popor - starea ranitilor", "Nu-i de-ajuns demisia, sa vina justitia".

  • Vezi mai jos desfasurarea protestului de sambata

-------------------

23:46 Incheiem aici relatearea protestului din aceasta seara.

23:35 Circulatia a fost reluata in totalitate in zona.

23:29 Jandarmeria eliberat strada fara incidente. Probabil in scurt timp se va da drumul la circulatie.

23:23 Mai sunt circa 200 de persoane in piata. Jandarmii discuta cu ei incercand sa ii convinga sa elibereze bulevardul Magheru.

23:10 In piata au mai ramas circa 400 de persoane, adunati in mare parte in jurul grupului care discuta variante de solutii.

23:04 Protestele si adunarile de solidaritate au continuat in orasele din tara, cu prezenta mai redusa, precum s-a intamplat si in Bucuresti

22:58 In piata mai sunt la aceasta ora in jur de 700-800 de persoane.

22:37 Grupul care s-a delimitat de galerii ii invita oamenii sa se prezinta cu propuneri cu privire la ce considera ei ca trebuie schimbat si cum s-ar putea face aceasta schimbare.

22:22 O parte din protestatari s-au separat de galeriile masate la Cruce, iar noul centru al Pietii s-a deplasat din acest perimetru. Acestia striga "Piata nu e stadion".

22:15 Unul dintre protestari a suferit o criza de natura medicala si a fost chemata o ambulanta. Au intevenit jandarmii sa elibereze zona. Acesta si-a revenit insa in scurt timp, inainte sa ajunga echipajul medical. Potrivit unui jandarm, aceeasi persoana a avutr o criza similara si in timpul protestului de vineri seara.

21:56 Reprezentanti ai Cercului Uniunii Studentilor din Romania scandeaza "Noi suntem poporul, nu televizorul".

21:38 In piata sunt la aceasta ora in jur de 2.500 de persoane, potrivit estimarilor reporterului HotNews.ro. Potrivit Digi24, Jandarmeria a avansat o estimare asemanatoare, de 2.500 de persoane.

21:22 O persoana din Piata afiseaza un mesaj scris in germana in care spune: "Dle Iohannis, romanii isi doresc schimbare, nu manipulare"

21:09 Persoanele aflate la Cruce au ataca si alti fotografi, strigand "Nu vrem poze. Nu vrem poze". Au intervenit jandarmii.

Acestia sunt sunt in mare majoritate membrii ai galeriilor, in cazul unora dintre ei se vede ca au consumat alcool.

Grupul care se manifesta violent de la Cruce

20:54 In zona centrala, la Cruce, sunt masate galeriile iar multimea de acolo a inceput sa dea dovada de violenta, transmite reporterul HotNews.ro, care a fost bruscat de unul dintre acestia cand a incercat sa ii fotografieze. Un galerist a incercat sa loveasca cu lancea unui steag obiectivul aparatului de fotografiat al reporterului Hotnews, in momentul in care acesta incerca sa faca o fotografie. Atacatorul apare in fotografia de mai sus, zona centrala.

20:27 Se scandeaza, in grupul celor din galerii, "Jos Patriarhul" si se cinta "La puscarie, Daniel la puscarie".

20:08 Se striga "Iohannis te asteptam, la masa sa tratam", "Important pentru popor - starea ranitilor", "Nu-i de-ajuns demisia, sa vina justitia". Nu lipseste grupul antibasescu de la protestele din anii trecuti.

19:58 In Piata sunt la aceasta ora in jur de 1.500 de persoane.

19:46 Numarul manifestantilor a ajuns la circa 500 de persoane care au blocat Bulevardul Magheru. Se striga: "Colectiv"," Jos parlamentarii", "Iesiti din casa" si "Vrem dreptate, nu imunitate".

19:11 In Piata s-au adunat pana acum circa 300 de persoane, potrivit estimarlor reporterului HotNews.ro aflat la fata locului. In multime se afla si "Stegarul Dac", simbol al protestului din ianuarie 2012, precum si o persoana care poarta steagurile Romaniei Mari. Multimea e impartita, ca de obicei, intre Fantana si TNB.

Amintim ca sapte persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv au murit sambata, numarul celor care si-au pierdut viata in tragedie ajungand astfel la 39. Cinci decese au fost confirmate la spitalele din Bucuresti: trei la Spitalul de Arsi, unul la Spitalul Universitar si altul la Spitalul Floreasca.

De asemenea, doi dintre pacientii care au fost transportati in cursul noptii in Olanda (un roman si un italian) au decedat, unul in ambulanta spre spital si un altul la spitalul din Rotterdam. Potrivit premierului interimar Sorin Cimpeanu, sambata la pranz in Romania mai erau 107 persoane spitalizate, dintre care 48 sunt in stare grava si critica.

Stirea se actualizeaza