Noua persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv au murit sambata, numarul celor care si-au pierdut viata in tragedie ajungand astfel la 41. Sapte decese au fost confirmate la spitalele din Bucuresti: trei la Spitalul de Arsi, doua la Spitalul Floreasca, unul la Spitalul Universitar si altul la Spitalul Bagdasar-Arseni. De asemenea, doi dintre pacientii care au fost transportati in cursul noptii in Olanda (un roman si un italian) au decedat, unul in ambulanta spre spital si un altul la spitalul din Rotterdam. In spitalele din Capitala mai sunt internate 106 persoane ranite in incendiu, dintre care 47 sunt in stare grava si critica.

Raniti transportati cu o aeronava C-27J SpartanFoto: MApN

Vezi mai jos principalele momente ale zilei de sambata

------------------------

21.26 Parintii tanarului dus in Austria au mers la Bruxelles, unde li se spusese ca va fi transferat acesta

20.47Alti doi raniti au murit la Floreasca si Bagdasar-Arseni; numarul celor decedati a ajuns la 41. Potrivit posturilor de stiri, este vorba despre o femeie si un barbat

Numarul celor decedati in tragedia din clubul Colectiv a ajuns, sambata seara, la 41, dupa ce alte doua persoane ranite in incendiul de saptamana trecuta au murit la Spitalul Floreasca si Spitalul Bagdasar-Arseni.

Informatiile privind cele doua decese au fost confirmate, pentru Agerpres, de reprezentanti ai celor doua spitale.

Numarul de persoane decedate in cursul zilei de sambata a crescut astfel la noua, dintre care sapte la spitale din Bucuresti, iar doua dupa ce au fost transferate in Olanda.

"Vestea trista era de asteptat. Nu este o surpriza. Asa cum am anuntat, numarul de decese era de asteptat sa creasca. Este saptamana cea mai dificila. (...) Ne aflam in etapa in care complicatiile majore sunt de asteptat", a declarat sambata seara, pentru Agerpres, seful sectiei de chirurgie plastica si reparatorie a Spitalului de Urgenta Floreasca, Ioan Lascar.

El a afirmat ca, "din pacate", lista victimelor din clubul Colectiv ar putea sa creasca.

Cea de-a noua victima de sambata, o femeie, a fost inregistrata la Spitalul Bagdasar Arseni, a confirmat pentru Agerpres medicul Mircea Carantino. "Era dintre pacientii aflati in stare critica inca de la inceput. A fost tinuta pe aparate in toata aceasta perioada. Au fost incercate mai multe operatii. Era pe hemodializa", a spus Carantino.

20.29 Andrei Galut, solistul trupei Goodbye to Gravity, printre ranitii internati in Olanda

19.25 Aeronavele cu cei doi raniti in incendiu care vor fi tratati in Austria au decolat de la Bucuresti

Cele doua persoane - una in varsta de 19 ani, care era internata la Spitalul Universitar, si alta aflata la Spitalul Militar - sunt transportate cu doua aeronave ale Inspectoratului General de Aviatie.

18.27 Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu: Adolescenti care nu au avut nimic dupa incendiu vin acum cu complicatii pulmonare

18.06 Care sunt criteriile de selectie a ranitilor din Colectiv transferati in centrele medicale din strainatate. De ce selectia este facuta exclusiv de medicii din strainatate

18.03 O studenta italianca si bodyguardul de la Colectiv, intre cele sapte persoane care au murit sambata

17.38 INML va lucra in regim de urgenta duminica

16.40 Pe aeroportul Baneasa, doua aeronave SMURD se pregatesc sa decoleze spre Viena, pentru transferul a doi pacienti

"Cele doua aeronave SMURD, special dotate medical pentru transportul aerian al victimelor, urmeaza, in scurt timp, sa decoleze spre Viena, pentru transferul a doi pacienti raniti in incendiul de la clubul Colectiv", anunta Departamentul pentru Situatii de Urgenta pe pagina de Facebook.

"Ranitii vor fi asistati pe timpul zborurilor de echipe medicale coordonate de SMURD si sprijinite de medici si personal de specialitate", precizeaza sursa citata.

16.35Andre Rieu, la Club Colectiv din Bucuresti in semn de omagiu pentru victimele tragediei

Celebrul violonist Andre Rieu a sosit, sambata dupa-amiaza, la clubul Colectiv din Capitala, artistul venind special din Olanda pentru a aduce un omagiu victimelor tragediei de saptamana trecuta, relateaza Agerpres.

La Club Colectiv, Rieu, care a sustinut o serie de concerte in acest an la Bucuresti, s-a rugat alaturi de un grup de tineri si a ingenunchiat la locul unde sunt aprinse mii de lumanari in memoria tinerilor care si-au pierdut viata in incendiul devastator.

Potrivit Digi 24, aceasta a anuntat ca va face si o donatie familiilor victimelor incendiului: toate concertele vor fi imprimate pe un DVD, iar incasarile vor fi donate familiilor.

"Singurul lucru pe care vi-l pot oferi este muzica mea. Voi compune o piesa pentru ei!", a spus Andre Rieu.

16.20 Banicioiu: Am sa imi reprosez foarte multe; eu nu am spus niciun moment ca nu avem nevoie de ajutor

16.11 Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleante:

"Sunt cu gandul si cu sufletul alaturi de familiile indoliate, care au primit astazi vestea tragica a disparitiei celor dragi, aflati in suferinta in spitale. Dumnezeu sa-i odihneasca!", a scris seful statului pe Facebook.

15.20 Ioan Lascar (Spitalul Floreasca): In cazul arsurilor de cai aeriene, indicele de mortalitate oscileaza intre 30-80%

Seful sectiei de chirurgie plastica si reparatorie a Spitalului Floreasca, Ioan Lascar, a declarat sambata ca datele statistice prezentate in literatura de specialitate arata ca, in cazul asocierii arsurilor de cai tegumentare si cai aeriene, indicele de mortalitate se situeaza intre 30-80%.

"Exista datele statistice din literatura de specialitate, ma refer la literatura globala, care, in cazul asocierii arsurilor tegumentare cu arsurile de cai respiratorii, imprevizibilitatea este intotdeauna prezenta, iar gradul, indicele de mortalitate oscileaza intre 30-80%. Asta inseamna ca 3 pana la 8, dupa diferite statistici, pacienti care au acest diagnostic in momentul producerii accidentului si al internarii sunt candidati la deces", a declarat Lascar intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, citeaza Agerpres.

15.14 Inca un pacient internat la Spitalul de Arsi a decedat; bilantul mortilor a urcat la 39

Inca un pacient internat la Spitalul de Arsi a murit sambata, a declarat pentru Agerpres directorul medical al institutiei, Cristian Nitescu. Potrivit acestuia, decesul a survenit la ora 14.50.

La Spitalul de Arsi din Capitala mai murisera alti doi pacienti in cursul diminetii de sambata. In total, numarul pacientilor decedati in urma incendiului din Club Colectiv a a ajuns la 39.

14.09 Sorin Cimpeanu: Vom deconta cheltuielile pentru cate un apartinator pentru fiecare pacient transferat in strainatate

12.58 Spitalul Militar: Patru raniti in sectia de Terapie Intensiva, dintre care unul in stare critica

12.40 Sorin Cimpeanu: Doua avioane SMURD vor pleca spre Austria, sambata, transportand doi pacienti raniti

Doua avioane SMURD vor pleca spre Austria in cursul zilei de sambata, transportand doi pacienti raniti in incendiul de la clubul Colectiv, a anuntat premierul interimar Sorin Cimpeanu.

El a mai precizat, sambata, la Palatul Victoria, ca avioanele militare care au plecat spre Belgia si Olanda in cursul noptii trecute se vor intoarce sambata in Romania si vor fi disponibile pentru a transporta alti raniti, scrie Agerpres.

Cimpeanu a multumit ambasadelor tarilor care si-au oferit sprijinul, adaugand ca, in timpul conferintei de presa, a fost instiintat ca Ungaria si-a exprimat disponibilitatea de a prelua cinci pacienti.

El a mentionat ca se deruleaza in ritm intens discutii pentru ca Norvegia si Finlanda sa preia, probabil, cate doi pacienti fiecare.

12.07 Doi dintre pacientii transportati in Olanda au decedat: un roman si un italian, a anuntat premierul interimar Sorin Cimpeanu la Guvern

Doi dintre cei opt pacienti raniti in incendiul din clubul Colectiv care au fost transportati sambata dimineata in Olanda au decedat, unul in ambulanta spre spital si un altul la spitalul din Rotterdam, a precizat secretarul de stat in MAI Raed Arafat, potrivit Mediafax.

Premierul interimar Srin Cimpeanu a aratat ca tot sambata alte patru decese au fost confirmate la spitalele din Bucuresti: doua la Spitalul de Arsi, unul la Spitalul Universitar si altul la Spitalul Floreasca.

Cimpeanu a mai spus ca in Romania mai sunt 107 persoane spitalizate, dintre care 48 sunt in stare grava si critica.

12.03 Un pacient a decedat la Spitalul Floreasca; bilantul tragediei creste la 36 de morti

Un pacient a murit, sambata, la Spitalul de Urgenta Floreasca, a declarat pentru Agerpres directorul medical Nicusor Luchi.

Bilantul celor decedati se ridica acum la 36 de persoane.

12.00 Raed Arafat: 16 raniti au fost transportati sambata spre spitale din Olanda si Belgia

Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat ca 16 raniti in incendiul din clubul Colectiv au fost transferati, sambata dimineata, la spitale din Olanda si Belgia, transmite Mediafax.

Acestia au fost preluati cu doua aeronave Spartan ale Ministerului Apararii, care au decolat de la Baza Militara de la Otopeni, avand la bord cate opt persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv.

Opt dintre pacienti vor fi tratati in trei spitale din Olanda, iar ceilalti opt la Spitalul Militar din Bruxelles.

Un alt pacient, care trebuia sa fie transportat tot sambata dimineata, nu a mai fost transferat, intrucat starea acestuia s-a agravat si a fost intubat.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus ca astfel de misiuni vor avea loc si in zilele urmatoare.

Video cu misiunea de transport al ranitilor in Belgia si Olanda

De la spitalizarea ranitilor din incendiul de la clubul #Colectiv, au existat voci care sa spuna ca ranitii nu sunt ingrijiti la cele mai inalte standarde. In primele zile dupa incendiu, pentru majoritatea dintre ei, transportul in strainatate ar fi adus un risc urias. Cu toate acestea, inca din primele zile au venit oferte de sprijin din afara tarii. In schimb, doctorii au asteptat cel mai bun moment pentru transfer. Ceea ce s-a intamplat azi noapte este una dintre cele mai mari operatiuni medicale de la cea privind repatrierea ranitilor din accidentul din Muntenegru. Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Ministerul Apararii Nationale, SMURD au alocat resurse importante pentru ca totul sa se desfasoare fara probleme.Avioanele au decolat sambata dimineata din Baza Aeriana 90, Otopeni. Opt persoane vor fi in grija medicilor din Rotterdam si alte opt in Spitalul Militar din Bruxelles. Ranitii mutati acum in avionul de tip Spartan au arsuri de peste 30-40 la suta pe suprafata corpului.

Posted by Departamentul pentru Situatii de Urgenta on Saturday, 7 November 2015

11.17 Un alt pacient a murit la Spitalul Universitar, numarul deceselor a ajuns la 35

Un barbat ranit in incendiul din clubul Colectiv a murit, sambata, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a declarat pentru Mediafax managerul unitatii sanitare, Catalin Cirstoiu, numarul persoanelor care si-au pierdut viata in tragedie ajungand astfel la 35.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), Catalin Cirstoiu, a spus ca barbatul care a decedat sambata era in stare critica. La Spitalul Universitar este internata si sotia acestuia, care a fost detubata recent, dupa ce mai multe zile a fost in stare grava.

Catalin Cirstoiu a precizat ca barbatul care a decedat avea arsuri grave, dupa ce, in urma incendiului din clubul Colectiv, s-a aruncat peste sotia sa ca sa o salveze.

Barbatul avea 27 de ani, iar sotia acestuia, care a ramas internata la SUUB, are tot 27 de ani.

10.49 Spitalul Bagdasar-Arseni: Cinci pacienti in stare critica si grava; alti trei, transferati vineri in Belgia si Israel

10.05 Alte doua persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv au murit, sambata, la Spitalul de Arsi, a declarat pentru Mediafax secretarul de stat Raed Arafat, numarul celor care si-au pierdut viata in tragedie ajungand astfel la 34.

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a spus ca cele doua persoane erau internate la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala, precizand ca nu poate da, la acest moment, mai multe informatii.

Managerul Spitalului de Arsi, Mihai Marinescu, a declarat ca va fi facuta o declaratie de presa, dupa ce reprezentantii spitalului vor sta de vorba cu apartinatorii.

Totodata, directorul medical al Spitalului de Arsi, Cristian Nitescu, a precizat pentru Agerpres ca unul dintre pacienti a decedat la ora 3.50, iar celalalt la 7.35.

Numarul persoanelor decedate in urma incendiului din Clubul Colectiv a ajuns astfel la 34. Alte aproximativ o suta de persoane sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti.

UPDATE: Potrivit unor surse, cele doua persoane decedate sambata sunt un barbat in varsta de 32 de ani din Focsani si un altul in varsta de 40 de ani din Bucuresti.

Barbatul de 40 de ani era cel pentru care se facusera toate formalitatile sa plece in Israel. Dar, din cauza starii lui critice, in ultima clipa, a fost anulat zborul, desi venise special pentru el un avion cu o echipa din Tel Aviv, unde ar fi avut 20-30% sanse sa scape cu viata.